Vitiligo je nenalezljiva kožna bolezen, pri kateri določeni deli obraza in telesa začnejo izgubljati pigment in zanjo žal ni zdravila, čeprav prihajajo novi tretmaji, ki so dali nadvse obetavne rezultate.  Čeprav je bila iz resničnostnega šova ANTM kmalu izločena, pa je to ni oviralo pri njeni karieri, saj je dobila dve večji modni kampanji – najeli so jo pri blagovnih znamkah Desigual in Diesel. Chantelle Brown-Young (ki se v modnem svetu po novem imenuje Winnie Harlow) tako nastopa v spomladanskih kampanjah omenjenih znamk, pri Desigualu pa je celo ambasadorka.

20-letna kanadska manekenka je začela kazati znake vitiliga ko je bila stara 4 leta, na resničnostni TV šov America’s Next Top Model pa se je prijavila, ko jo je na Instagramu odkrila sama Tyra Banks. Chantelle oz. Winnie je že nastopila v nekaj kampanjah za Desigual, letos pa je s sloganom 'Povej kaj lepega' celo njihova ambasadorka. “Je manekenka, ki podira standardne meje in merila v modnem svetu,” so pri Desigualu povedali v izjavi za javnost. “S svojim samozavestnim, optimističnim odnosom dokazuje, da je to, da si drugačen, ne le lepo, temveč ti da tudi osebnost, te naredi bolj posebnega in zato privlačnejšega.”

Here is a breath of Spring from our #SS15 "Say something nice" collection.

A photo posted by Desigual (@desigual) on

Winnie Harlow pa je tudi v spomladansko-poletni kampanji 2015 za Diesel, kjer nastopa skupaj z manekeni Charlotte Free in Gryphon O’Shea. Sicer pa Winnie ne dovoli, da bi jo njena barva kože ustavila. “Ko sem odraščala, sem šla v smeri ‘fake it ’til you make it’,” je povedala. “Nato sem se odločila ‘Veš, kaj? Neprestano si bom govorila, da sem lepa dokler se ne bom počutila lepo.’ In se je zgodilo.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj