Prvič po 58 letih, kolikor obstaja ima priljubljena revija Sports Illustrated Swimsuit na svojih straneh manekenko z brazgotino po carskem rezu.

Ustanoviteljica in izvršna direktorica starševske blagovne znamke Frida Mom, Chelsea Hirschhorn, je sodelovala v svetovalnem odboru revije Sports Illustrated Swimsuit, da bi pomagala oblikovati to pristno podobo poroda in materinstva – zlasti za tiste, ki niso rodile naravno.

Poleg tega je publikacija pravkar predstavila tudi linijo za okrevanje po carskem rezu, s katero želi ženskam, ki so imele carski rez, nameniti pozornost, in jim dati vedeti, da morajo biti ponosne na svoje telo, ker je na svet prineslo človeško življenje.

Kelly Hughes, ena izmed manekenk, ki krasi strani revije, je priznala, da njena brazgotina po carskem rezu sicer ni neposredno vplivala na njeno kariero, je pa zato vplivala negotovost, ki je bila posledica CR, saj je bistvo njenega dela njeno telo.

“Potrebovala sem nekaj časa, da sem se fizično in psihično pozdravila ter sprejela vse, kar sem prestala, in številne spremembe na svojem telesu – da sem v njem našla moč,” je povedala. “Šele ko sem sprejela svojo brazgotino, sem v njej začutila moč.”

Hughesova je hvaležna blagovnim znamkam, kot sta Sports Illustrated in Frida Mom, ki normalizirata telesne spremembe žensk, zlasti po nosečnosti. “To je bilo zame veliko več kot samo fotografiranje,” je povedala. “Danes se v naši družbi dogaja neverjeten premik na področju vključevanja. Če mi je bila dana ta priložnost, da povem svojo zgodbo, upam, da bom s tem spodbudila ženske, da se opolnomočijo.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj