Paulina Porizkova je v novo leto vstopila tako, da je objavila selfie brez ličil in brez filtrov in povedala, da je ena od njenih novoletnih odločitev za leto 2023 premagati “strah pred neznanim”.

 

57-letna nekdanja manekenka je tako v nedeljo na Instagramu objavila selfie z nenaličenim obrazom in napisala dolg zapis o svojih upih za prihajajoče leto, med drugim o sprejemanju sprememb.

“Prvo jutro leta 2023, neretuširana, nefiltrirana in z rahlim mačkom po čudoviti noči z mojimi najbližjimi prijatelji in sinom,” je Porizkova zapisala pod fotografijo.

Porizkova je nato zapisala, da je bilo leto 2022 leto sprejemanja “novega in starega”, in dejala, da je napisala knjigo o svoji preteklosti, zdaj, v letu 2023, pa želi stvari spremeniti.

“V letu 2023 upam, da bom lahko pustila preteklost za sabo,” je dejala. “Da ne bom več poskušala živeti v njej, da bi se tolažila – čeprav boli in bo bolela, dokler bom tam ‘vztrajala”

Porizkova je še dodala, da želi v nadaljevanju premagati svoj “strah pred neznanim” ter da si želi oditi v nove kraje in doživeti nove izkušnje, ki jih še nikoli ni imela.

“Pozdravljam novo leto in neznano. Za sprejemanje sprememb,” je dejala Porizkova in zaključila: “Postajamo modrejši, starejši, drznejši.”

Porizkova je leta 2022 dosegla številne podvige, med drugim je izdala knjigo No Filter: The Good, the Bad, and the Beautiful in v seriji Beyond the Edge televizijske postaje CBS javno spregovorila o svojih zasebnih težavah.

Nekaj besed je namenila tudi manekenstvu v starejših letih in o tem, kako se dobro počuti v svojem telesu. Septembra je na Instagramu delila videoposnetek svoje vadbene rutine, v katerem je podrobno opisala, kako je videti njena vadba, odkar je v menopavzi.

 

“Da, staranje ima tudi slabosti,” je dejala Porizkova v videoposnetku. “Človek se mora veliko bolj potruditi pri stvareh, ki so se mu prej zdele samoumevne. Na zunaj. Vendar pa se od znotraj vse trdo delo, ki je bilo opravljeno, končno obrestuje.”

“Morda nisem več tako močna, prožna ali gladka kot v mladosti, vendar sem zadovoljna s svojimi ranljivostmi, zavedam se svojih slabosti, sem ponosna na svoje prednosti – in kar je najboljše, imam modrost, da vse to združim in uživam v rezultatih,” je dodala.

Porizkova, ki se je začela ukvarjati z manekenstvom pri 13 letih, se zavzema za posodobitev manekenske industrije in lepotnih standardov. Ko jo je maja novinarka v intervjuju vprašala, kakšne spremembe si želi v tej industriji, je hitro odgovorila: “Starost, bejba.”

“Sram me je bilo, da se staram, po drugi strani pa si rečeš: ‘Ampak, jaz sem pametnejša, boljša, zabavnejša, bolj potrpežljiva!” je nadaljevala. “Na splošno sem kot oseba najboljša, kar sem kdajkoli bila. Zato nisem pripravljena, da bi me kar zavrgli.”

“Ne smete me zavreči, ker imam zdaj nekaj gub, povešenosti in sivih las, ko sem nekako čudovita, najbolj čudovita, kakor sem kdaj bila,” je dodala Porizkova. “Pravzaprav se bom samo izpostavila in rekla, veste kaj, to sem jaz v svoji najboljši formi. Sprijazni se s tem!”

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj