Saj poznate rek 'lepota prihaja od znotraj'? Ko se v svoji koži ne počutimo dobro, naša zunanjost to izraža. Če pa slabo počutje traja dlje časa, pa nam tudi zdravje in duševno stanje kažeta, da je potrebno nekaj ukreniti. Ob pomanjkanju energije in posledično dobre volje, pozitivnega pogleda, obilja, hvaležnosti in ljubezni, smo pozabili, kdo smo, kaj zares potrebujemo in kam potujemo.

Stres

Stres nas zajame zaradi različnih razlogov v našem vsakdanjem življenju. Ne smemo ga nikoli podcenjevati ker stres lahko negativno vpliva na našo vitalnost.

Vendar obstaja veliko preprostih in učinkovitih načinov za spopadanje z stresom. Različni načini delujejo za različne ljudi, zato je prav, da vsakdo poskusi, ki mu bo najbolj v pomoč. Ritem današnjega časa nam mnogokrat preprečuje, da se ustavimo in prisluhnemo sebi. Ker živimo v času, ko se nam kar naprej nekam mudi, ko se ob vsem tem stresu na koncu dneva borimo samo še za preživetje, smo začeli pozabljati na svoje potrebe, želje, vse male radosti. Pozabili smo nase.

Mandale

Eden od umetnikov mandal je izjavil, da s pomočjo art terapije so se možgani se zmožni spremeniti, pomladiti ali celo zrasti. Barvanje mandal je nekoliko drugačno od barvanja pobarvank, ker mandala ima svoje večslojne spiritualne funkcije.


Darilni set mandal

Vsaka mandala ima svoje sporočilo. Oseba zazna, da jo nekatere mandale in sporočila bolj nagovarjajo kot druge in iz tega razloga se jim bolj posveti.

Ko se za trenutek potopimo v svet barvanja ali kreiranja mandal, nam to odpira Pot Vedenju kdo smo in kako lahko postanemo še boljša različica Sebe. Barvanje in izdelava mandal nam lahko služi opazovanju lastnih misli, vzorcev in popravkov le-teh, hkrati pa nam ponuja odklop analitičnega dela uma, ki je največja ovira pri odpravljanju stresa in umiritvi. To je ključnega pomena za celotno zdravje telesa, uma in duha.

Ko analitični del uma 'spi', lahko vstopimo v meditacijsko stanje in se povežemo s sabo znotraj sebe, kjer se tako prične samozdravljenje telesa, uma in duha. Skozi lastno ustvarjalnost, ki se skriva v vseh nas, se lahko lažje osredotočimo nase in na igriv način odkrivamo svoje neodkrite ali pozabljene vire moči. Delo s kreativnimi mediji lahko na različne načine uporabimo za osebno rast in tako spoznavamo naš doživljajski svet, ki je v hitrem tempu našega življenja mnogokrat v ozadju. Eden od teh medijev je barvanje mandal. V pomoč so nam pri odkrivanju naše ustvarjalne moči, izražanju in spoznavanju naših potencialov.

Pri barvanju mandal si lahko izberite svojo mandalo, namenjeno posebej vaši situaciji, in jo pobarvate po svojem navdihu ali sledite predlogom baru. Barvanje je del meditacije in ponovne povezave s samim seboj. Je osebni trenutek intime in miru. Namenjeno vsem, ki želijo ujeti mir, izboljšati koncentracijo in duševno počutje na kreativen, enostaven in umirjen način, kjer koli in kadar koli. Če smo pogosto zaskrbljeni, če iščemo izhod v v gosti megli vsakodnevnih skrbi, je art terapija lahko rešitev.

Barvanje se lahko prične v trenutku dobrega razpoloženja ali slabega počutja. Ko najdemo čas zase in v tem času ujamemo mir, nas koncentracija in barvanje drobnih detajlov popelje v nepopisen mir, začutimo notranjo spremembo v pozitivno smer.

Čas, ki ga starš preživlja z otrokom z barvanjem pobarvank, je čas, ko počneta nekaj skupaj, ko vsak barva svojo pobarvanko. V tem času se vzpostavlja drugačen odnos, drugačna komunikacija (pogovor o likih, o zgodbi, izmenjujeta si barve, primerjata načine barvanja, ipd.).

Kot darilo prijatelju ali samemu sebi lahko podarite zanimivo različico meditacijske pobarvanke za odrasle. Več o njej na Facebook strani 72 Angels.

Nagradna igra za članice Planeta Lepote

Nnagrada: udeležba na Delavnici ustvarjanja Mandale Obilja, 14. maj od 13:00 do 20:00, OŠ Vide Pregarc, Bazoviška ulica 1, Ljubljana, vrednost 55 EUR;

 

Odgovori na spodnje vprašanje v okence za komentiranje in med vsemi prejetimi odgovori bomo izbrali 2, ki bosta prejela nagrado!

Nagradno vprašanje: Kakšno energijo prinaša zelena mandala JeJeLa?

Namig: odgovor najdeš na strani 72 Angels v opisu slike.

 

Odgovore sprejemamo do četrtka, 21. aprila 2016. Izbrane članice bodo objavljene v roku 5 dni.

* Izbrana članica, ki v roku 7 dni od razglasitve rezultatov ne bo javila svojih podatkov, bo izgubila pravico do darila.

6 KOMENTARJI

 1. Jaz sem si Meditacijski set nabavila in je res super zadeva :). Zdaj z otrokom imava ”popoldansko barvanje” in je še šiljenje barvic postalo zabavno. Čist drugo druženje, preživljanje časa in tole vreme ko nalašč ravno za bit doma :). Mislim da ena Mandala ima že prostor na steni samo še taprav okvir nabavim.

 2. Tole kar je na fotografiji predstavljeno je pa res zanimiva zadeva za darilo. Zanimiv članek. Čeprov sama za sebe ne vem ali sem za pobarvanke ali ne. Tole se mi pa zdi da je nekaj kar ne bi v predalu obležalo. Za udeležbo v nagradni igri za odgovor sem pa žal prepozna. Upam da bo kmalu spet kaj 🙂

 3. Zaradi praznikov objavljamo izžrebanko malce kasneje 🙂

  Drage Planetke, hvala za vaše odgovore! Tokrat bodo nagrado prejme Nancyka, ki naj svoje ime in priimek sporoči na naslov uredništva.

  Iskrene čestitke :L: , vsem ostalim pa se zahvaljujemo za sodelovanje – spremljajte objave, kmalu pride nova nagradna igra! 😉

 4. Zaradi praznikov objavljamo izžrebanko malce kasneje 🙂

  Drage Planetke, hvala za vaše odgovore! Tokrat bodo nagrado prejme Nancyka, ki naj svoje ime in priimek sporoči na naslov uredništva.

  Iskrene čestitke :L: , vsem ostalim pa se zahvaljujemo za sodelovanje – spremljajte objave, kmalu pride nova nagradna igra! 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj