Sedaj, ko niste več same in je skoraj na vsakem koraku z vami tudi malček, je obisk mestnega jedra ali nakupovalnega središča pravi mali izlet.


otroški voziček


Nanj se je potrebno posebej pripraviti, da vas slučajno ne presenetijo dišave iz pleničk, ko ravno na veliko nakupujete –  a ne zavoljo okolice, temveč malčkovega počutja. K opremi sodi tudi steklenička čaja, morebiti dodatna bombažna plenička in slinček, če je otrok v fazi slinjenja ali ga boste hranile.


hungry tote


Gremo najprej k mami, ki ima sedaj manj časa za ličenje in urejanje, kaj šele zamenjati oblačila v zadnjem hipu, kot se je to morda zgodilo kdaj prej. Sedaj je najbolje sebe urediti še preden popolnoma oblečete malčka, ker boste sicer poslušali jok in tarnanje. Da boste imele proste roke, naj bo vaša torbica malce večja in čez ramo (“poštarska”), kjer boste dale prostor otrokovim pripomočkom in zase vzele kakšno šminko manj. Bodimo iskrene in si priznajmo, da v svojih torbicah prenašamo resnično preveč stvari, kot bi jih lahko kdaj potrebovale, pa na koncu nikoli ne pridejo v poštev. Sedaj je čas, da se šare znebite, toaletno torbico pa lahko uporabite za najnujnejše: pleničke, vlažilne robčke in kremo za ritko. Kremo lahko daste v manjšo embalažo in jo po potrebi polnite, da vam ne bo zavzela preveč prostora. Vse skupaj lahko prenašate v torbi pod vozičkom in jo tam pustite ves čas.


otroške potrebščine

loading...


6 KOMENTARJI

 1. dragocene informacije za vse, ki nas tovrstne dogodivščine čakajo za vogalom :). zate pa bo tu verjetno kmalu čas, ko boš za otroško animacijo s seboj jemala kakšno slikanico? oker usnjeno torbo, ki jo vidim v vozičku, pa imava enako…

 2. Super članek. Jaz nosim s sabo poleg pleničke, čistilnih robčkov, kreme in dude tudi plastično žličko in slinček za enkratno uporabo.

 3. Malina, to je tvoja torba in slika je nastala na ljubljanski otvoritvi foto razstave 😉
  Samantha, žličko seveda. Sem jo dodala ravno prejšnji teden, ko sem nehala dojit 🙂

 4. Super članek, res uporaben.
  Petra, je ta črna torba z flaško in banano tvoja? Svetovna je. Jaz je sicer ne potrebujem več za flaško ;), kakšna banana bi pa z lahkoto še vanjo zaromala, vlažni robčki so tudi pri malo večjih palčkih kar stalnica.

 5. Petra, fajn članek in Malina, super oker torbica. Tudi jaz bi jo imeeela.
  Dodajam še previjalnico v Kopru in sicer v trgovskem centru Supernova v zgornjem nadstropju. Previjanje, kjer nimajo previjalnic pa sem velikokrat rešila tudi tako, da sem mojo miško previla bodisi na zadnjem sedežu v avtu ali pa kar leže v vozičku. Sicer je pa živahne otročke res malo težje previjati v vozičkih, ker se ves čas premikajo kot eni črvički.
  V avtu pride še kako prav kakšen CD s pesmicami, da otročku krajšamo čas. V našem nahrbtniku imamo vedno s sabo še kak bodi, majčko ali hlačke, da se vkolikor potrebno, tudi preoblečemo in nadaljujemo shopping:-)

 6. Super članek. Se strinjam, da je potrebno najprej sebe urediti šele nato malčka, ker obratni vrstni red zna biti dokaj stresen še predno se zapusti stanovanje 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj