torba


Če otrok že posega po hrani, niso odveč otroški piškoti in sadna kašica, saj boste tako lahko svojo kavo spile lepo v miru. Ko nastopi čas previjanja, se obrnite na previjalnice in dojilnice v bližini. Veliko kavarnic jih nudi svojim obiskovalkam, prav tako tudi vsi večji trgovski centri.


Nekaj previjalnic/dojilnic v prestolnici (Ljubljana):  • veleblagovnica Nama: 5. nadstropje;

  • Maximarket: oddelek za otroke;

  • Čajna hiša Cha: stara Ljubljana;

  • vsi večji centri, vključno z BTC-jem: dvorana A, Baby center, Emporium, Merkur, trgovina Ariel.

In drugem največjem mestu Maribor (v strogem centru):  • Sirček (Galerija Gosposka);

  • Velika kavarna (Glavni trg);

  • Astoria (Grajski trg);

  • ter vsi večji centri: Europark, Rutar, Bauhaus, City center, Planet Tuš Mercator, Qulandia.

Tako je pri obisku drugega mesta naše države ali sosedov dobro predhodno preveriti lokacije tovrstnih prostorov, da se izognemo porabi časa za samo iskanje. Seveda so ti prostori različno opremljeni, čisti in prijetni, vendar prav vsi nudijo delovno površino in stol – torej to, kar v tistem trenutku najbolj potrebujete. Vse ostalo, kar pogrešate, pa imate doma. V primeru, da potujete same z avtom, izberite čas, ko bo otrok zagotovo zaspal, saj boste le na tak način dobro osredotočene na vožnjo. Če imate lupinico z otrokom na sprednjem sopotniškem sedežu, je lahko to prav nevarno, saj ga boste neprestano preverjale z očmi, ki bi morale biti usmerjene na cestišče. Na zadnjem sedežu, ko otrok gleda v nasprotni smeri kot vi in ga v vzratnem ogledalu ne vidite si omislite otroško ogledalo, ki ga namestite pri njegovih nogah in vam bo omogočal pogled nanj.


otrok v sedežu


Verjemite, da postane vsaka mama čez čas še kako izmojstrena in če kakšna stvar ostane pozabljena doma (kot npr. dudica, brez katere otrok ne more zaspati), jo pač kupi v najbližji trgovini in jo dobro umije. Tako je slaba volja še kako odveč.


Sicer pa je življenje lahko zapleteno ali precej preprosto. V vsakem primeru je večji del odvisen od vas samih, čeprav otrok terja več energije, časa in pozornosti, vendar to še ne pomeni, da morate prenehati s svojimi velikimi ali majhnimi potepi naokrog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj