­

­Maksi obleke se v krojenju razlikujejo predsvem po zgornjih delih. Oblika životca je namreč ključnega pomena za izgled maksi obleke.


Halter

‘Halter’ so obleke, ki se zapirajo ali zavezujejo za vratom in imajo običajno globoko odprt hrbet. Životec je lahko oblikovan ohlapno in je zelo zaprt, v ‘bandeau’ slogu z zapiranjem okrog vratu ali v obliki košaric. Če je hrbet odprt, se morate izogniti nošnji modrca, zato so take obleke priporočljive predvsem za ženske z manjšimi prsi. Pri oblekah s poudarjenim zgornjim delom, je vedno potrebno skrbno izbrati modrček glede na obliko životca, saj lahko sicer pokvarite končni videz.

­Maksi obleka Oasis ­Maksi obleka Etro ­Maksi obleka Club L


Bandeau

‘Bandeau’ slog je brez naramnic, z razkritim vratom in rameni. Največkrat gre za trak okrog prsi, ki je lahko bolj ali manj oprijet, zelo pogosto je tudi nabran. Veliko bandeau maksi oblek ima zgornji del elastičen, kar olajša oblačenje in prileganje, zato so še posebej primerne za na plažo. Za bolj eleganten videz pa lahko izberete tudi bandeau z oblikovanimi košaricami, ki lepo poudarijo ženstveno postavo. Zaradi slabše opore se naj temu slogu izognejo ženske z zelo velikimi prsi, saj nudi malo opore tudi če pod obleko oblečete samostoječi nedrček.

­Maksi obleka Seafolly ­Maksi obleka Splendid ­Maksi obleka River Island


Naramnice

Obleka z naramnicami je najbolj klasičen model maksi obleke. Naramnice so lahko enojne ali jih je več, lahko so tanke ali debelejše. Najpogosteje so modeli z naramnicami prerezani tik pod prsmi, kjer se obleka prične širiti do tal. Oblikovanja košaric oziroma životca so zelo različna, v poštev pride tudi bandeau slog. Pri oblekah z naramnicami je najenostavneje ­izbrati model, ki ustreza vašemu slogu in postavi.

­Maksi obleka Warehouse Maksi obleka Asos ­Maksi obleka People Tree­­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj