Madonna je na 65. podelitvi nagrad grammy, ki je 5. februarja potekala v Los Angelesu, s svojim nenavadnim videzom povsem šokirala oboževalce, saj je bila praktično neprepoznavna.

Piers Morgan, ki vedno hitro prispeva svoje mnenje, je na Twitterju delil bližnji posnetek pevke pesmi s pripisom: “Mislil sem, da je noč čarovnic oktobra?”

Kruta opazka, a ni bil edini, saj so se na Twitterju oglasili tudi številni gledalci Grammyja in izrazili svoje mnenje o videzu 64-letne glasbenice.

“Kaj se je zgodilo z Madonninim obrazom?!” je vprašal eden od oboževalcev. “To je res videti kot Madonnin imitator s slikami prave Madonne v ozadju. Resnično si je povsem uničila obraz,” je dodal drugi.

“Madonna je za svoja leta videti dobro … če je njena starost 2700 let stara vampirka, ki poje žive dojenčke in majhne živali,” je nadaljeval naslednji. “Ali je bila Madonna nominirana za ‘najboljši novi obraz’ na letošnji podelitvi nagrad grammy?” so nadaljevali.

Drugi oboževalec je menil, da Madonna daje “vibracije lutke Bratz”, nekdo drug pa je dejal: “Niti za trenutek ne verjamem, da je to dejanska fotografija Madonne,” s čimer so se strinjali številni drugi uporabniki. “Ne sovražim Madonne, ker si je to naredila sama. Sovražim, da živimo v družbi, v kateri misli, da si mora to narediti,” je zapisala neka oboževalka.

O Madonninem spremenjenem obrazu je spregovoril tudi lepotni kirurg

Številni oboževalci in kritiki so si želeli slišati, kaj o novem videzu pevke menijo strokovnjaki, da bi ugotovili, kaj je pripomoglo k njenemu sedanjemu videzu. Po poročanju časopisa Daily Mail številni strokovnjaki menijo, da je imela narejeno vse, od “prevelike količine polnil in botoksa” do liftinga obraza in celo operacije nosu. Dr. Michael Horn, certificirani plastični kirurg iz Chicaga pa je povedal, da je po njegovem mnenju njen trenutni videz posledica tega, da je šla pred kratkim pod nož.

“V preteklih letih je Madonna očitno prestala številne posege plastične kirurgije,” je ugibal Horn in dodal, da je bil po njegovem mnenju eden od teh posegov facelift, ki je po njegovem mnenju “očiten”, saj je njena koža videti “napeta in potegnjena nazaj brez ene gube”. Nadaljeval je, da so “tudi njene oči videti manjše, verjetno zaradi potegov med liftingom obraza”.

“Včerajšnji nastop na podelitvi grammyjev je pokazal najbolj drugačno različico Madonne, kar smo jih kdaj videli,” je izjavil, nato pa namignil, da je po njegovem mnenju opravila tudi rinoplastiko. “Madonna je imela prej naraven nos, ki je ustrezal njenemu obrazu. Zdi se, kot da je imela rinoplastiko, saj ima ta različica konico, ki se zdi preozka,” je dejal.

Ali je Madonna imela svež botoks in polnila?

“Botoks je bil viden na številnih delih njenega obraza,” je dejal Horn in opozoril na pomanjkanje “izraznih linij in gub” ter “minimalno gibanje obraza”, ko je govorila. “Najbolj opazna in presenetljiva je drastična sprememba Madonnine oblike obraza, ki je postala bolj v obliki črke V,” je dodal.

“Vse kaže, da se je posluževala prekomerne količine polnil, zaradi česar je njen obraz postal nenaravno poln na določenih predelih in je izgubil naravno in prijetno kostno strukturo, ki jo je nekoč imela. Njene ličnice so bolj izrazite kot kdaj koli prej in so videti nenaravno visoke in velike.”

Madonna vrača kritike na račun svojega videza: “ageizem” in “mizoginija

Po podeltivi nagrad Grammy je sedemkratna dobitnica grammyja na Twitterju ob svoji nedavni fotografiji objavila naslednje sporočilo: “Svet se čuti ogrožen zaradi moje moči in vzdržljivosti. Moje inteligence in volje po preživetju. Toda nikoli me ne bodo zlomili. Vse to je preizkušnja.”

Istega dne se je na svojem Instagramu odzvala tudi na negativne komentarje o svojem videzu, ki so po njenem mnenju zasenčili njen govor, ki je bil namenjen počastitvi “neustrašnih umetnikov”, kot sta Smith in Petras.

“V čast mi je bilo predstaviti Kim Petras in Sama Smitha na grammyjih,” je zapisala ob videoposnetku, ki ga je posnela na grammyjih. “Želela sem podeliti zadnjo nagrado, ki je bila album leta, vendar se mi je zdelo bolj pomembno, da predstavim prvo transspolno žensko, ki je nastopila na grammyjih – trenutek, ki piše zgodovino!!! In poleg tega je osvojila grammyja!!!”

Nato je zapisala, da so se “mnogi odločili govoriti le o mojih fotografijah od blizu, ki jih je novinarski fotograf posnel s fotoaparatom z dolgim objektivom, ki bi popačil obraz kogar koli!!!” Madonna je dodala: “Spet sem se znašla v soju žarometov ageizma in mizoginije, ki prežemata svet, v katerem živimo. Svet, ki noče slaviti žensk po 45. letu starosti in čuti potrebo, da jo kaznuje, če je še naprej odločna, delavna in avanturistična.”

 

“Nikoli se nisem opravičila za nobeno od svojih ustvarjalnih odločitev; niti za to, kako sem videti ali se oblačim, in tudi ne bom začela,” je nadaljevala. “Mediji me že od začetka kariere ponižujejo, vendar razumem, da je vse to preizkušnja, in z veseljem grem po poti, da bo vsem ženskam za mano v prihodnjih letih lažje.”

“Po besedah Beyonce: ‘Ne boš zlomil moje duše.'” Na koncu je dejala: “Veselim se še veliko let subverzivnega vedenja, premikanja meja, upiranja patriarhatu in predvsem uživanja v življenju.”

Oboževalci prosijo Madonno, naj preneha s plastičnimi operacijami

Sicer pa tudi drugi oboževalci niso mogli skriti svojega razočaranja nad spremembo videza pevke; nekateri pa so šli celo tako daleč, da so jo prosili, naj preneha z lepotnimi posegi! “Kaj se je zgodilo z Madonninim obrazom? Izgleda tako slabo. Kako žalostno,” je zapisala ena od razočaranih oboževalk, ki ji je sledil jokajoč emoji.

“Madonna, nehati moraš z operacijami. To ni dober videz,” je prosila druga. “Prosim, nehaj uničevati svoj nekoč lep obraz s plastičnimi operacijami,” je prosila druga oboževalka.

Kaj menite o njenem videzu in izjavi, da se “svet čuti ogrožen pred njeno inteligenco in močjo”?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj