… nas ima večina nekaj poškodb iz otroštva in (neumnih) mladih let. Nekaj jih vidimo v obliki pigmentnih madežev in (ne tako zelo lepotnih) pik, gubic in globljih gub. A to so le vidne poškodbe – tiste najhujše, kot so očesu nevidne poškodbe DNK, ki so lahko zametki rakavih obolenj, pa žal ne. L'Oréal je zato za preventivo pripravil nadvse inovativni izdelek, ki bo uporabnikom javljal, koliko UV sevanja so dnevno že prejeli. Izdelek se imenuje My UV Patch.

My UV Patch ali Moj UV obliž je izjemno tanek in fleksibilen obliž, ki je senzor, ki ga lahko namestite kamorkoli na izpostavljen del telesa. Tako meri, koliko ste bili že izpostavljeni UV žarkom, saj vsebuje barvila, občutljiva na UV žarke, ki ob tem, ko na njih sijejo ti žarki, spremenijo barvo v tolikšni meri, kot so bile izpostavljene UV sevanju.

“Bistvo je, da razumemo, koliko UV žarkov je naša koža že prejela, koliko jih dobimo, ko se sprehajamo, gremo do trgovine, v službo,” je povedala Guive Balooch, vodja L'Oréalove skupine, ki je razvila My UV Patch. “Zgolj aplikacija vam tega ne bo povedala – potrebno je merjenje.” Na UV obližu je srce, ki spreminja barvo skladno s tem, koliko UV sevanja ste prejeli, spodaj pa je skrita napredna, fleksibilna, tanka elektronika. Da ugotovite, koliko sevanja ste prejeli po nekaj urah ali dneh, odprete aplikacijo, slikate srce in aplikacija vam pove na podlagi barve srca.

Tako boste vedeli, koliko sevanja ste prejeli in skladno s tem sprejemali pametnejše odločitve, torej se umaknili s sonca oz. se ustrezno zaščitili. My UV Patch naj bi bil lansiran konec letošnjega leta in naj ne bi bil plačljiv – predvidevamo, da ga bodo podeljevali kupcem svojih izdelkov ob nakupu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj