Vas mika očarljiv in večno privlačen London za kratek skok, ne želite pa za to preveč poseči v denarnico? Vse to je mogoče v lastnem aranžmaju brez kredita ali posojila, zato ni treba, da bi ostalo le pri zasanjanih mislih.

london 

Če imate vsaj malo proste roke pri dopustu ali ste svobodna študentka, potem morate le sesti pred računalnik in preveriti proste lete nizkocenovnih letalskih družb. Karte lahko dobite po tako smešnih cenah, da je tudi nakup plašča dražji od dveh kart, ki vas popeljeta čez morje.
Bodite pozorni, saj so lahko karte za daljši čas bistveno cenejše, a ne pozabite, da vas bosta dodaten dan ali dva v velikem mestu stala veliko več. Za kratek čas je pilotski kovček, ki ga vzamete na letalo, ravno pravšnji, in s tem še znižate stroške potovanja.

Ustavimo se najprej pri računalniku, kjer na spletnih straneh letalske družbe preverite prosta sedišča, nato pa se začnejo konkretni koraki proti končnemu cilju le s klikanjem. Po izbrani destinaciji, številu potnikov in času leta potrdite izbiro. Cena se nato malce dvigne zaradi taks, in če vam ustreza tudi ta znesek, ponovno potrdite. Nato sledijo vnosi osebnih podatkov, izberete on-line check-in, ki je cenejši, zato pa večjega kovčka ne boste mogli tiščati v letalski del, pripravljen za prtljago. Če želite prednostno vkrcanje, je to seveda mogoče proti plačilu, enako je z dodatnim zavarovanjem. Nato sledi le plačilo s kreditno kartico in po uspešnem vnosu podatkov le-te natisnete potrdilo o plačilu. List, na katerem so vaši podatki, je vaša rezervacija. Nekaj dni pred odhodom vas v poštnem predalu spletnega nabiralnika čaka še mail-check, ki ga potrdite, da lahko nato brez težav poletite.

letalo 

Pri omenjeni rezervaciji bodite pozorni, da kovček za eno osebo ne bo težji od 10 kg, saj je sicer treba vsak dodaten kilogram plačati, in v merah približno 55 cm x 40 cm x 20 cm, razen če imate nahrbtnik. Če boste leteli na oddaljeno letališče, ki ni v neposredni bližin Londona in do centra ni mogoče s podzemno železnico, kar na letalu povprašajte za železniško karto, ki vas popelje do cilja, a to ni vedno najugodneje.

Kje boste spali? Če boste pri prijateljici, ki tam študira, sorodnici ali v slovenski župniji, boste odšteli sprejemljivo vsoto, ki je takšna tudi za vse mlade, ki spijo v hostlih. Sicer pa brskajte z Trip Advisor-jem, da ne bo prišlo do neljubih presenečenj. Na njihovih straneh namreč gostje napišejo iskrene ocene in priložijo slike, kar vam bo v veliko pomoč pri izbiri neznanega.

Če ste navajene gore oblačil tudi za nekaj dni ter primernih čevljev, torbic in preostalih dodatkov, ki jih ne puščate doma, brez skrbi. Treba se bo le organizirati. To pomeni, da vzemite s seboj oblačila, v katerih se dobro počutite, so letnemu času primerna in jih lahko dobro kombinirate. Univerzalnih kosov gotovo imate vsaj nekaj, tudi če gre za ljube hlače in poštarsko torbo. Puliju ali majčki lahko dodate jopo, ki jo po potrebi tudi slečete, srajca je zelo primerna za potovanje, saj boste urejene in je ne boste pomečkale v prepolnem kovčku. Če imate pred odhodom polno denarnico bankovcev, seveda vzemite s sabo raje bolj prazen kovček, saj bo pred odhodom domov še kako pokal po šivih.

Ne oziraje se na to, ali nosite tudi na potovanjih pete ali ste zveste uporabnice športnih copat – v London ne hodite brez gumijastih škornjev, sicer se vam lahko zgodi, da boste mokre in bo potreben hiter in učinkovit nakup obuvala kar tam.

skornji

Največkrat seveda dobimo informacije o želenih postankih v mestu že veliko pred odhodom ali kukamo v Lonely Planet na letalu. Morda ga poznamo že od prej ter si želimo še enkrat ogledati National Gallery ali pa nas čakajo znane in dobro založene trgovine. Vse je dobrodošlo, pravilno in mogoče – samo da greste na lepše!

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj