Tako ga tudi Lonely Planet uvršča na prvo mesto top 10 mest, ki jih je letos najbolje obiskati. V mestu z več kot sedmimi milijoni prebivalcev je že vse olimpijsko obarvano in priprave na velik dogodek so že v polnem teku. Če ga še niste obiskali in to želite storiti letos, bodo verjetno cene namestitev in hrane še toliko bolj poskočile, deležni pa boste tudi večje gneče, ki je kar precejšnja tudi med navadnim vikendom.

london
Foto: icetrail.blogspot.com

Vseeno pa velja vedeti nekaj zanimivosti o tem unikatnem mestu, ki ga ne najdete nikjer drugje na svetu: zanimivo se je podati na krožno mestno vožnjo z znamenitim londonskim rdečim dvonadstropnim avtobusom brez strehe ali pa doživeti navadno mestno vožnjo v drugem nadstropju teh znamenitih vozil. Verjetno se vsaj iz filmov spomnite tudi rdeče telefonske govorilnice, črnih taksijev, vožnje po levi, rdečih visokih okroglih nabiralnikov, zanimive uniforme policistov, njihovega tipičnega naglasa, angleškega zajtrka, … V Londonu morate doživeti tudi vožnjo s podzemno železnico, izlet na Greenwich, kjer je prečudovit park, pomorski muzej in znamenita točka nič, kjer se sprehodite na vrh hriba in si ogledate posebno uro, ki kaže 24 ur.

Nujen za obiskati je tudi muzej voščenih lutk Madame Tousaud, kjer je mogoče v naravni velikosti videti številne znane Hollywoodske zvezdnike, zgodovinske osebnosti, risane junake, … Britanska prestolnica pa je tudi velik nakupovalni magnet, ki privlači tudi turiste, zato si morate ogledati znamenito nakupovalno ulico Oxford Street, kot tudi oblikovalske trgovinice na Bond Street-u, pogajalske sposobnosti pa lahko preizkusite na trgu v Camdenu. Za največjega na svetu velja antični market Portobello Road v bližini Notting Hill-a. Doživeti morate tudi tipični angleški pub. Veliko jih je v predelu West End in četrti Soho. Pravijo, da se v London zaljubiš takoj ali pa te sploh ne prevzame. Vendar če se zaljubiš, ga vzljubiš za vedno in nešteto ljudi se tja vedno znova tudi vrača.

Več o izletu v London pa si lahko preberete v članku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj