Najprej nanesemo svetlo in sijoče (vendar ne preveč) senčilo po celi veki od linije trepalnic do obrvi (ta korak je poljuben, mirno ga lahko izpustite). Nato nanesemo svinčnik v zelo temni barvi, ki se ujema z odtenki senčil (lahko je tudi črn – ne glede na barvo senčil, ki jih bomo uporabile) nad zgornje in med spodnje trepalnice ter tudi na notranjo stran spodnje veke. Pri tem pazimo, da je svinčnik obstojen, sicer bo vlaga iz očesa kaj kmalu raztopila pigmente, ki se bodo neestetsko nabrali v notranjem kotičku očesa. Nanos svinčnika med spodnje trepalnice lahko nadomestimo tudi z nanosom najtemnejše sence s kvalitetnim tankim in prirezanim čopičem.

Svinčnik in tekoča obroba

Nanašanje senčil pri smoky eyes Nato vzamemo malce debelejši, a še vedno tanek okrogel čopič (za detajle) in začnemo z nanašanjem najtemnejše sence na zgornjo veko ob trepalnicah in vlečemo linijo navzven, da podaljšamo oko in dobimo t.i. mačji videz. Rezultat je takšen, da izgleda liner, ki smo ga najprej nanesli, nekako zabrisan, videz pa mehak. Če želimo oko še dodatno optično povečati in podaljšati, linerja in sence na zgornji veki ne nanašamo po celi liniji, temveč začnemo na sredini in vlečemo navzven.
Nanašanje senčil pri smoky eye S čopičem za detajle naredimo črko V z najtemnejšo ali srednje temno senco, tako, da začnemo pri zunanji liniji trepalnic, potegnemo navzven do sredine linije med zaključkom linije trepalnic in zaključkom obrvi in nato zopet navznoter v gubo veke (crease). Linijo seveda dobro zabrišemo, da ni vidnih kakšnih ostrih prehodov, nato s srednjo senco poudarimo celotno gubo do notranjega kota očesa.
Nanašanje senčil pri smoky eye Srednjo senco nanesemo tudi nad in pod najtemnejšo senco v gubi, da se barve med seboj prelivajo in zabrišejo. Prav tako jo nanesemo med in pod spodnje trepalnice, kar da ključni zasanjan, zadimljen videz. Za rahlo mehkejši videz nanesemo spodaj med in pod trepalnice srednjo senco od notranjega kotička očesa do sredine, od sredine navzven pa najtemnejšo, seveda pa prehod dobro zabrišemo, da postane neopazen.

Zaključimo z nanosom več plasti črne maskare na spodnje in zgornje trepalnice, ki bo očem dodala piko na i in dramatičen videz. Če so naše oči utrujene ali za poseben učinek pa lahko v notranji kotiček oči nanesemo še malce zelo svetle sijoče sence, ki bo dala jasen, spočit in sijoč videz.

Smoky eye - zadimljen videz oči

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj