Kljub temu, da sem pri tokratnem ličenju uporabila skoraj ves barvni spekter, sem ga poskušala narediti kar se da nosljivega. Nevtralni odtenki so najbolj učinkovito sredstvo za doseg tega cilja, saj umirijo živahnost ostalih barv.

Videz bo vsekakor pritegnil pozornost in pogledu dodal igrivost, hkrati pa ne bo pretiran za dnevni izgled. Na premično veko narišite celotno mavrico ali pa le 2-3 odtenke, ki jih na koncu dopolnite s toplo rjavim senčilom v pregibu veke.

Za večjo prosojnost nanesite senčila na veko, kamor ste nanesli le primer. Če želite večjo intenzivnost, pa najprej nanesite belo podlago ali svetlo kremno senčilo (zelo popularen je NXY Jumbo Pencil v odtenku Milk). Posamezne žive barve nanašajte rahlo čez predhodnjo, da boste dobili lepe prehode.

Barve sem ob trepalnicah uokvirila z uporabo tightlining tehnike, po želji (če imate več prostora na veki ali se vam zdi vse skupaj preveč opazno) lahko dodatno zarišete še eyeliner tik ob trepalnicah. Same trepalnice privihajte in jih bogato namažite z maskaro, ki je lahko poleg klasične črne tudi temno modra ali temno vijolična za dodatno povezavo s senčili.

Spodnjo veko in trepalnice sem pustila naravne, da je fokus zgoraj in ni vsega preveč.

Nasvet: za začetno eksperimentiranje najbolj priporočam večbarvne palete npr. iz eBaya, kjer so vam na voljo vse možne kombinacije, dobra izbira je tudi Sleek. Sama sem uporabila mat senčila in s tem ohranila bolj miren izgled; bleščeče barve namreč bolj izstopajo in hitro lahko izpadejo premočne.

Preostali obraz poživite z rdečilom za lička v baby roza ali svetlo oranžnem odtenku, podobnem tistemu, ki ste ga uporabili na veki. Dodajte komplementaren lip gloss, ki ni preveč pigmentiran in pusti le nežno obarvane ustnice.

Čeprav načeloma nisem velika pristašica barv, moram reči, da sem nad efektom, ki ga nudi ta videz, več kot navdušena. Še posebej lepo poudari temna oblačila, ki jih večinoma nosim.

Boste poskusili?

6 KOMENTARJI

  1. Zelo mi je všeč! 🙂 In (za razliko od npr. blogerk ali yt gurujk) si se potrudila ustvariti ličenje, s katerim se dejansko lahko pojaviš v javnosti. 🙂

  2. cicka, hvala 🙂 To je moj namen, ker sem opazila, da se nas večina raje naliči bolj nevpadljivo za vsak dan, želim pa pokazati, da nevpadljivo ne pomeni nujno dolgočasno. Tako da me veseli, da mi je uspelo 😉

  3. Meni osebno čudovito naličene oči za poletni čas. Cheeks, tvoji članki so mi res všeč in sem vesela vsakič znova, ko se pojavi kakšen nov 🙂
    Sama sicer rada uporabljam močne barve na očeh, še posebej modro. Sem se tako navadila na barve, da se brez njih počutim golo…in nanos samo zemeljskih barv je pri meni bolj izjema kot pravilo.

  4. Hvala! Me res veseli, da so vam všeč članki 🙂

    iza, super in zanimivo, sama se pa ravno modre najbolj izogibam! So mi všeč barvni mejkapi na drugih, na sebi jih pa nikoli ne prakticiram, ker se počutim ravno obratno od tebe, kot bi bila preveč kričeče oblečena 😛

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj