Barva las igra poleg oči in obleke prav tako pomembno vlogo pri tem, kakšno ličenje izbrati.

Pomembno: Najprej je pomembno upoštevati podton kože in šele nato barvo las ali oči.

Če ste svetlolaska …

Ker imate svetle lase, morate uporabiti ličila, ki bodo vaš obraz poživila, ob tem pa ne smete pretiravati, saj lahko hitro ustvarite precej umeten videz. Pri izbiri barv za popolno ličenje morate poznati svoj odtenek blond barve:

Svetle (platinum) blondinke se izogibajte ličenju ustnic in oči z bronastimi odtenki. Za senčenje oči uporabite sive odtenke z nežnim dodatkom srebrne. Pri maskari pazite, da le ta ne bo zelo črna. Ni potrebno, da zelo močno poudarjate trepalnice. Prav tako vam ni potrebno posebej poudarjati obrvi, saj so vaši lasje zelo svetli. Pristajajo vam rožnata rdečila za ustnice. Nežno lahko z rožnatim rdečilom obarvate tudi lička. Pazite le, da gre pri celotnem ličenju vedno za malenkosti in nežne poudarke. Vaša barva las je občutljiva na močnejša ličenja.

Zlati odtenki blond barve: Za ličenje uporabljajte rožnate in marelične odtenke s katerimi obarvajte lička, oči, ustnice. Na oči lahko nanesete temnejše vijolične odtenke. Uporabljajte jih predvsem bolj za večerno ličenje.

Peščeni odtenki blond: Lahko pričarate topel, zagorel videz in uporabite medene in karamelne odtenke senčil za oči. Izogibajte se le opečnati barvi senčil, saj lahko deluje preveč mrtvo za vaš odtenek las. Uporabljajte tone v barvi šampanjca in zlatih odtenkih, izogibajte pa se srebrnim in rožnato bisernim odtenkom.

PREBERITE TUDI:  Nasveti za ličenje (in katerim napakam se moramo izogniti)

Pri temnolaskah je pomembno …

Pri izbiri senčil izbirajte med toplimi odtenki, saj vas lahko temna ličila naredijo blede. Čez dan uporabljajte zelo malo ličil, pri večernem ličenju pa lahko posežete tudi po zadimljenem črnem ali sivem ličenju oči.

Pri senčkah za oči izberite kakšne svetlejše odtenke vijolične, modre, zelene. Tako se bo zmanjšala intenzivnost temnih las in oči. Prav tako uporabite rdečilo za lička, saj boste s tem svojo polt malo obarvale in tudi tako zmanjšale kontrast.

Če imate temno rjave/črne lase: Upajte si in si nadenite modno močno barvo rdečila za ustnice v živo rožnati, rdeči ali oranžni. Če imate svetlejšo polt, potem posezite po svetlejših odtenkih svetlo rjave, marelične. Če imate temnejšo polt, potrebujete bolj tople odtenke kot je medena, karamelna ali rjava. Nikoli ne boste zgrešile z rahlo svetlečim zlatim rdečilom za lička.

Čokoladna barva las: Pri srednjem tonu polti ali pri temnem tonu uporabite medene odtenke, ki bodo pričarali bolj nežen pogled. Če ste svetlejše polti se izogibajte srebrnim senčilom, saj lahko vse deluje precej umetno. Lepo vam pristaja rjavo črtalo za oči in senčilo v rjavih odtenkih.

Svetlo rjavi lasje: Če imate svetlejše rjave lase, lahko uporabite temnejša ličila. Poudarite ustnice ali oči.

PREBERITE TUDI: Kako se lahko naličimo v barvi živahne koralne?

Rjavolaskam in tudi rdečelaskam zelo pristaja ‘zagorel stil ličenja’

To pomeni, da uporabljate senčila v bronastih in zlatih odtenkih, toplih rjavih odtenkih, ‘bronzerje’ za lička in tako ustvarite zagorel videz. Pazite, da preveč ne obarvate lic, ali da ne uporabite preveč temen odtenek rdečila za ustnice.

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj