… in da je bolje odstraniti vzroke bolezni kot posledice. Kljub temu ima več kot 90 odstotkov ljudi težave z eno od oblik vnetja obzobnih tkiv. Zato se je na poti do zapeljivega nasmeha bolje izogniti hitrim rešitvam in se zanj potruditi vsak dan vse leto. Dovolj je, da v roke vzamemo prave pripomočke in temeljiti ustni higieni namenimo nekaj minut na dan.

Bistvena je domača ustna higiena

Dejstvo je, da je bolje preprečiti kot zdraviti. Seveda velja to tako za zdravje celotnega telesa kot za zdravje naših zob in dlesni. Če čiščenju z zobno ščetko, na katerega smo navajeni že od malih nog in ga sprejemamo kot samoumevno opravilo v dnevni rutini, dodamo učinkovito čiščenje medzobnih prostorov, smo naredili vse, kar lahko sami naredimo za zdravje svojih zob in dlesni. Tako namreč očistimo vseh pet površin zoba, s ščetkanjem pa lahko dosežemo le tri. Pri obvladovanju mehkih zobnih oblog na preostalih dveh površinah so nam v pomoč različne velikosti medzobnih ščetk, zobna nitka, včasih tudi raztopine za razkuževanje ustne votline.

S tem minimalnim dodatkom v vsakodnevni rutini preprečujemo težave, ki se razvijejo iz vnetja površinskih slojev dlesni. Potrebno je le malo discipline, s katero si bomo zagotovili bleščeč nasmeh, svež dah in zdrave dlesni.

Ključ do uspeha so pravi pripomočki

Za učinkovito ustno higieno bomo najenostavneje in najzanesljiveje poskrbeli s kakovostnimi pripomočki:

  • Mehka zobna ščetka z več tisoč finimi ščetinami brez močnega pritiska omogoča temeljito čiščenje zob in roba dlesni. Z majhnimi krožnimi gibi bomo z mehkimi ščetinami segli tudi v milimetrski žlebič med zobom in dlesnijo, ki je eden od kotičkov, kjer se bakterije najraje zadržujejo.
  • Električna zobna ščetka Sonicare predstavlja dobro alternativo klasični zobni ščetki. Čistilno moč ustvari kombinacija visokoamplitudnega in visokofrekvenčnega gibanja ščetin – 31.000 gibov v minuti. Rezultat tega gibanja je dinamično čistilno delovanje, ki spremeni mešanico zobne paste in sline v bogato peno ter jo potisne med zobe, za zobe in rob dlesni.
  • Medzobne ščetke pomembno dopolnjujejo delo, ki ga opravi zobna ščetka. S svojo obliko pridejo do skritih medzobnih prostorov in tako očistijo tudi tiste ploskve, ki so očem nevidne.
  • Zobna nitka nam pomaga pri tistih predelih, ki jih ne moremo ustrezno očistiti ne z zobno ne z medzobno ščetko – predvsem v zelo tesnih medzobnih prostorih.

Mesec zdravih nasmehov prinaša številne ugodnosti

Da bodo nasmehi kar se da široki in sijoči, spletna stran Zdrav nasmeh, kjer je pri nas največja izbira izdelkov blagovnih znamk Curaprox, Philips Sonicare, Jordan in Curasept, ob lansiranju prenovljene spletne trgovine junija pripravlja akcijo Mesec zdravih nasmehov. Kupcem v spletni trgovini se tako obetajo številna presenečenja, razkrivali pa jih bodo vsakih 10 dni, od 1. do 30. 6. 2015.

Mesec ugodnosti začenja posebna ponudba električnih zobnih ščetk Philips Sonicare, sledila bodo obdarovanja ob vsakem nakupu izdelkov blagovne znamke Curaprox in 20 % popusta na izdelke norveške znamke Jordan. Kliknite na www.zdrav-nasmeh.com in preverite ponudbo.

Ker pa Zdrav nasmeh ni le spletna trgovina, ampak tudi vir koristnih informacij, lahko med članki in zanimivimi prispevki o ustni higieni, ki bodo sproti osveženi, najdete odgovore na vprašanja, ki se vam zastavljajo. Zato vabljeni k brskanju, tudi če ne boste razpoloženi za nakupovanje, ampak vas bodo zanimale le teme, povezane z ustnim zdravjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj