… ker je menda tja poletel z zasebnim letalom – letala pa močno onesnažujejo ozračje. Njegova fundacija naj bi menda za varovanje okolja namenila kar 15 milijonov ameriških dolarjev in DiCaprio je precej aktiven glede osveščanja, a njegov polet po nagrado naj bi za sabo pustil velik in nepotreben ogljični odtis, sploh ker je igralec tja odletel iz Cannesa in se že po 24 urah vrnil nazaj.

Zato in pa ker uporablja zasebne jahte in letala, mu očitajo hinavščino, okoljski analitik Robert Rapier pa je dejal, da igralčevo zvezdniško življenje "izničuje njegove moralne lekcije drugim glede varovanja okolja". Seveda se je takoj oglasil predstavnik Leonarda DiCapria, ki je zvezdnika branil, češ, da ni letel sam, temveč se je nekomu pridružil, ki je že letel tja in nazaj ter da je bil to menda edini način, da je bil lahko prisoten na obeh dogodkih.

Podnebne spremembe pa je tematika, ki je DiCapriu tudi sicer zelo blizu. Ko je preje Oskarja, je med drugim povedal: "Podnebne spremembe so resnične. Dogajajo se prav zdaj in gre za resno grožnjo, ki preti vsem živim bitjem."

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj