Kensingtonska in Buckinghamska palača sta podali dve zelo različni izjavi; dolga izjava urada princa Williama in Kate je opisala čas princesinega okrevanja in vključevala opravičilo, ker je morala preložiti svoje prihajajoče obveznosti.

Medtem je Buckinghamska palača v kratki izjavi razkrila zdravstveni postopek, ki ga bo kralj opravil prihodnji teden. V njej je bilo zapisano: “Tako kot tisoči moških vsako leto je tudi kralj zaprosil za zdravljenje zaradi povečane prostate. Stanje Njegovega veličanstva je benigno, zato bo prihodnji teden v bolnišnici opravil korektivni poseg. Kraljevi javni nastopi bodo prestavljeni za krajše obdobje okrevanja.”

Kot je znano, je 75-letni Charles želel deliti svojo diagnozo, da bi spodbudil druge moške, ki morda občutijo simptome, da se pregledajo v skladu z zdravstvenimi nasveti, kar so pohvalile tudi zdravstvene organizacije.

Oliver Kemp, izvršni direktor organizacije Prostate Cancer Research, je povedal: “Izjemno smo hvaležni, da se je Njegovo veličanstvo kralj Charles odločil tako odkrito spregovoriti o svoji povečani prostati in spodbuditi moške, da pri svojem osebnem zdravniku preverijo vse simptome, ki jih morda imajo.”

“Je fantastičen primer tega, kako morajo moški bolj odkrito govoriti o svojem zdravju, da bi jih lahko učinkovito zdravili. Kraljev primer je na srečo benigen, vendar bo 1 od 8 moških v Združenem kraljestvu zbolel za rakom na prostati. Kralju želimo hitro okrevanje.”

PREBERITE TUDI: Kate Middleton v bolnici zaradi operacije trebuha; mnogi v šoku

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj