Ta zdravilna koreninica, ki je videti kot brezbarven korenček, je primerna za dvig energije, ima protivnetne lastnosti in tudi krepi imunski sistem. Ker je ginseng bogat s fitokemikalijami, spada tudi v skupino super hrane.

PREBERITE TUDI:    To je tisto, kar potrebujete za boj proti stresu in dvig energije

In kakšno vlogo ima za kožo? Ker je (tako kot kofein) učinkovit pri dvigu energije, se boste z njim znebili temnih kolobarjev okoli oči, zabuhlosti in podočnjakov, s protivnetnimi lastnostmi pa je primeren tudi za odpravo rdečice in preobčutljivosti. Nedavne študije so potrdile, da ima gingseng tudi vlažilne in pomlajevalne lastnosti, saj zavira staranje. Koži povrne naravne maščobe, jo ščiti pred zunanjimi dejavniki, je naravna zaščita pred škodljivmi UV žarki, kožo obnavlja, ji vrača elastičnost in preprečuje nastanek starostnih peg.

Uporabljajte kozmetične izdelke, ki vsebujejo izvleček korenine ginsenga. Predvsem ga vsebujejo kreme za nego zrele in zahtevne kože. Poskusite najti čim bolj naravne kozmetične izdelke, s koncentracijami izvlečka ginsenga (serumi). Lahko pa ginseng jemljete tudi v obliki tablet.

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj