… in pogosto uporabljan kos ženske dekorativne kozmetike, v preteklem letu pa so jih s 54 % porastom prodaje izpodrinili laki za nohte, ki so tako postali novi recesijski luksuz, ki si ga lahko privošči vsaka ženska.

laki

Pred tem so imele ta status šminke oz. dražja (‘High End’) dekorativna kozmetika na splošno. Gre namreč za znan pojav, ko zaradi recesije začne naraščati prodaja drage kozmetike in si na ta način zagotovijo občutek luksuza. To si ženske še lahko privoščijo, za nakup dizajnerskih torbic, čevljev in oblačil pa se jih večina ne odloča več; bodisi zaradi izgube zaposlitve, bodisi zaradi negotovosti trajanja zaposlitve ali pa nižje plače.

Sicer je v preteklem letu narasla tudi prodaja šmink, a le za 14 %, kar je bore malo v primerjavi z laki za nohte. Insiderji kozmetične industrije so povedali: “Lak za nohte je zdaj, v recesiji, postal naslednik šminke. Redkokdaj kakšen trend naraste tako skokovito, tako pri cenejših kot tudi dražjih blagovnih znamkah.”

Izdelki za lepotičenje so si tudi na splošno opomogli. Ljudje sicer težko preveč zapravljajo, a lepota oz. lepotičenje ima eno svojih najživahnejših let. Majhna razvajanja kot je nakup laka za nohte, za katerega se odšteje največ 20 evrov tudi pri prestižnih blagovnih znamkah, si še vedno večina lahko privošči.

Poleg tega so se pred leti ženske držale predvsem rdečih in neopaznih mlečno-naravnih odtenkov, dandanes pa pravzaprav ni več odtenka, ki ga ne bi prenesli tudi na nohte. Poleg novih in tudi nadvse nenavadnih odtenkov pa so novost tudi razne posebnosti kot so npr. ‘crackle laki’ (laki, ki razpokajo), magnetni laki, mat videz nohtov in podobno.

Da so laki za nohte v najrazličnejših odtenkih v zadnjih letih dobili tako ogromno novih uporabnic kot tudi pravih navdušenk, pa so dokaz tudi redno aktualne teme na Planetu Lepote: NOTD in lakiranje za nohtov, kakšni so letošnji trendi, pa si lahko preberete v tem članku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj