Suha koža je posledica pomanjkanja lipidov in poškodovane zaščitne pregrade kože. Suhost kože lahko povzroči eden ali več dejavnikov: genetska predispozicija, pogosto in pretirano izpostavljanje soncu, okoljski dejavniki (mraz, veter, centralno ogrevanje), staranje, atopijski ekcemi in razne dermatoze. Na nivoju povrhnjice sta vzrok suhe kože pomanjkanje medceličnih lipidov in posledično povečano izhlapevanje vode (TEWL – transepidermal water loss). La Roche-Posay nudi učinkovite izdelke za nego suhe, zelo suhe in razdražene kože na obrazu – to je linija izdelkov Nutritic. Zaščita in pravilna nega suhe kože je še posebej pomembna v hladnih zimskih mesecih.

La Roche Posay Nutritic

Nutritic preoblikuje vse štiri klinične znake suhe kože: občutek zategovanja, občutljivost kože, pomanjkanje elastičnosti in hrapavost. Bogata je z biolipidi – to je kompleks 11 bioloških lipidov, ki združuje nenasičene maščobne kisline in rastlinska olja, ki ponovno izgradijo zaščitno pregrado kože in jo temeljito negujejo. Krema Nutritic je izjemno vpojne in udobne teksture. Posnema zgradbo lipidne pregrade kože za takojšnjo nadomestitev lipidov, brez mastnega filma na koži.

Vsi izdelki La Roche-Posay so razviti v sodelovanju z dermatologi in ustrezajo strogim načelom razvoja, ki veljajo v farmacevtskih laboratorijih. Vsebujejo termalno vodo

La Roche-Posay, naravno bogato s selenom, ki ima dokazano dermatološko delovanje: pomirja in mehča kožo, deluje proti draženju, pospešuje obtok tekočine in izločanje strupov ter deluje kot antioksidant.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj