La Roche-Posay predstavlja novost v liniji dermokozmetičnih negovalnih izdelkov za mastno in k aknam nagnjeno kožo Effaclar.

Določeni notranji (menstrualni ciklus, stres, utrujenost) in zunanji dejavniki (sonce) lahko poslabšajo disfunkcije pri mastni koži, kar vodi do pospešenega razvoja bakterij, kateremu sledi verižna reakcija draženja:

  1. bakterija Propionibacterium acnes se pospešeno razmnožuje v zamašeni pori
  2. sebum hidrolizira v dražeče maščobne kisline, kar povzroča pekoč občutek
  3. sproščajo se različne molekule (npr. citokini, histamin), ki povzročajo vnetje in rdečino.

Globlje kot je vnetje, težje naš organizem popravi nastalo spremembo in večje je tveganje za lokalno brazgotinjenje. Lokalno brazgotinjenje je začasno, vendar lahko traja od nekaj tednov do nekaj mesecev. Tveganje za brazgotinjenje se bistveno poveča, če nepravilnosti stiskamo.

Effaclar A.I. je intenzivna nega za lokalno uporabo, ki razkužuje in omejuje razvoj nepravilnosti na koži za pospešitev njihove resorpcije in preprečevanje brazgotinjenja. Namenjen je omejevanju in zmanjševanju lokalnega izbruha nepravilnosti pri mastni koži. Kombinacija dokazano aktivnih molekul deluje na vse tri stopnje nastanka nepravilnosti na koži:

  • niacinamid nevtralizira dražeče dejavnike za omejitev razvoja nepravilnosti
  • združitev piroctone olamina in glycacila deluje proti razmnoževanju bakterij in razkuži nepravilnost
  • LHATM (Lipo-Hidroksi kislina, nova generacija patentiranih keratolitičnih učinkovin) pospešuje mikroluščenje na površini kože in v kombinaciji s termalno vodo La Roche-Posay pospešuje obnovo celic za povrnitev gladke in homogene povrhnjice.

Že po nekaj nanosih nepravilnosti izginejo, koža je zdrava, njena površina pa enakomerna in gladka. V sklopu klinične študije pod dermatološkim nadzorom so se nepravilnosti resorbirale že v 48 h pri 2/3 prostovoljk.

lrp_effaclar_izdelki

Effaclar A.I. je mehka in gladka krema, ki ne izsuši kože in zagotavlja maksimalno udobje. Ne pušča mastnega filma na koži ter združuje hitro absorpcijo z enakomerno porazdelitvijo na koži. Nanašamo ga dvakrat dnevno neposredno na nepravilnost dokler le-ta ne izgine.

Le Roche-Posay-jeva linija Effaclar predstavlja popoln in učinkovit program nege za mastno kožo z nepravilnostmi (nepravilna in odebeljena površina kože, stalne kožne nepravilnosti kot so komedoni, ogrci, razširjene pore, polt brez sijaja):

  1. čiščenje Effaclar čistilni gel (tuba 200 ml, MPC: 11 €)
  2. preoblikovanje teksture kožeEffaclar K (tuba 30 ml, MPC: 13,5 €)
  3. odpravljanje lokalnih nepravilnosti Effaclar A.I. (tuba 15 ml, MPC: 10,5 €)

Izdelki iz linije La Roche-Posay so na voljo izključno v pooblaščenih lekarnah, kjer lahko vprašate za nasvet o najprimernejši negi za vašo kožo.

4 KOMENTARJI

  1. Nisem vedel, da se pri nas še ni prodajalo… Gel pa EK sem še poskusil in se mi ni zdelo nič posebnega. Lahko da bo pa komu drugemu vseeno všeč. 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj