Nikoli ne boste ugajali vsem ljudem

Resnica je, da je nemogoče zadovoljiti vse. Vedno bo nekdo, ki je navdušen nad najbolj tradicionalno življenjsko potjo ali zdolgočasen z najbolj radikalno. Kritizirali vas bodo ne glede na to, kaj delate, tako, da počnite tisto, kar imate radi. Ker če obstaja kdo, čigar sodbo o vašem življenju morate poslušati, ste to vi.
 

Vsak bo najprej poskrbel za svoje interese

Ne glede na to kako pristna, prijazna ali skrbna je določena oseba, vedno se bo bolj zavedala svojih potreb kot vaših. Tudi najbolj pozoren ljubimec se morda ne zaveda, da hodi po tankem ledu, če mu tega nikoli ne poveste. Isto je v službi: tudi najbolj pošten delodajalec morda ne bo vedel, da vas preobremenjuje, če boste še naprej sprejemali več dela.
 

Svet vam ne dolguje popolnoma nič

Resnično močni ljudje vedo, da obstajajo dve osnovni izbiri v življenju. Lahko ga preživite v žalosti, obupu in se smilite samemu sebi, ker veste, da si zaslužite več kot imate ali ste dobili. Lahko pa naredite korak in greste v svet ter se potrudite, da vse to, kar menite, da si zaslužite, tudi dobite. Izbira je popolnoma vaša.
 

 

Definirajo vas vaša dejanja, ne misli

Cel dan lahko sedite v zaprtem prostoru in razmišljate o boljšem svetu, vendar dokler ne boste prišli ven in začeli izvajati sprememb, dejansko ne boste naredili razlike. Dober namen je čudovita stvar, vendar če ni povezana z akcijo, se šteje za nič. Ob koncu dneva je vaš lik določen s tem, kar počnete, ne s tem, kar mislite.
 

Nihče vas ne bo rešil pred vašim življenjem

Vsi hočemo verjeti, da nas za vogalom čaka moški naših sanj, zaposlitvena priložnost ali presenečenje, ki ga ne pričakujemo. Ko nismo zadovoljni s tem, kjer smo, nerazumno upamo, da bo prišlo do drastične spremembe okoliščin, ki nas bo rešila iz bede. Resnica pa je, da življenje ne deluje tako. Če želite videti spremembo v svojem življenju, jo morate zgraditi sami. To je tisto, kar vedo najmočnejši ljudje. Ko so časi težki, najmočnejši ljudje oblečejo svoje ščite, zajahajo konja in si pomagajo sami. Ker vedo, da jim nihče drug ne bo pomagal.
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj