Križarjenja med ljudmi še vedno veljajo za prestižno potovanje, ki stane celo premoženje, vendar je to prepričanje zmotno. V svetovnem merilu je porast križarjenj 8,5 odstotkov, v Sloveniji zadnja leta 20 odstotni, v lanskem letu pa celo rekordni 37 odstotni porast.

Liberty of the Seas (Prostost morij) je trenutno največja potniška ladja za križarjenje na svetu in vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov. Maja prihodnje leto bo končana sestrska ladja Independance of the Seas (Neodvisnost morij), ki bo celo poletno sezono ostala v Evropi. Če je včasih veljalo, da se na križarjenja odpravljajo starejši ljudje, je danes slika povsem drugačna, saj križari vedno več družin in mladih. Ladje so namreč rekreacijski center, zabaviščni kompleks, luksuzni hotel, umetniška galerija, zdraviliški kompleks ter letovišče s pogledom na morje v enem. Križarjenja so zelo primerna za družine, saj je za otroke dobro poskrbljeno. Zanje imajo na ladji posebne animacije in organizirano varstvo z izobraženimi vzgojitelji. Ob pristanku ladje se lahko podate na organizirane vodene izlete, na ladji pa je poskrbljeno tudi za večerno animacijo in za vrhunsko ladijsko kulinariko.

RCI Liberty of the Seas

Ladje so pravo potujoče mesto na vodi

“Križarjenje je plavajoči hotel, mesto v malem. Še vedno veliko ljudi dvomi o kakovosti preživljanja dopusta na ladji – menijo, da so križarjenja cenovno težko dostopna in da jim bo na ladji dolgčas. Vendar temu ni tako. Preživljanje počitnic na ladji ima veliko prednosti pred klasičnim bivanjem v hotelih, saj potujemo po svetu, ne da bi morali menjavati hotele, poleg tega se na križarjenju ni treba odreči ugodnostim, ki jih imamo na kopnem – raznim nakupom, gledališču, diskoteki itd. Križarjenje je dostopno vsakomur, ki se vsaj enkrat letno odpravi na dopust v tuje kraje. Namreč cena 7-dnevnega križarjenja na Karibe je že od 500 evrov naprej, odvisno seveda od ladje in od kabine,” je povedal Arsen Mihaič, direktor podjetja Cruise & Ferry center, vodilnega ponudnika križarjenj pri nas.

križarjenja RCI Liberty of the Seas


Liberty of the Seas – največja križarka na svetu

Križarka, ki je pravo mesto v malem, naravnost očara in ob vkrcanju vsakogar pusti brez besed. Ena izmed posebnosti križarke je tudi kapitan Hernan Zini, ki je s 40 leti eden najmlajših kapitanov na svetu. “Križarjenja postajajo vedno bolj zanimiva oblika dopustov oziroma počitnic, zato so tudi ladje vedno bolj razkošne in ponujajo vedno več. Liberty of the Seas je trenutno vrhunec, ki pa ga bomo čez dve leti presegli z ladjo iz skupine Genesis, ki bo sprejela pet tisoč potnikov,” je ob inavguraciji aprila letos povedal Adam Goldstein, predsednik družbe Royal Caribbean International.

križarjenja RCI Liberty of the Seas

3 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj