Ameriško družbo Royal Caribbean International je izgradnja stala 800 milijonov evrov, po besedah predsednika družbe pa se jim bo investicija povrnila v roku petih let. Liberty of the Seas ima 15 palub in je dolga 338,9 metrov (za približno tri in pol nogometna igrišča) ter široka 38,6 metrov. Sprejme 4375 potnikov, za udobje katerih skrbi 1360 članov posadke, ki prihajajo iz 70 držav (tudi iz Slovenije). Na ladji je 1817 kabin, od tega jih je 1083 s pogledom na morje in 734 notranjih. Ekološka ozaveščenost Royal Caribbean International ni neznanka. Namreč na znački vsakega člana posadke je napis “Save the wave”, kar pomeni ohranimo valove. Na ladji sproti reciklirajo vse odpadke, črno vodo pretvarjajo v skorajda pitno vodo, ki pa je ne uporabljajo ponovno, ampak jo tako prečiščeno spustijo v morje.

Od gledališča do diskoteke

Na ladji ne manjka aktivnosti. Večere si lahko popestrite z obiskom gledališča, kinodvorane ali drsališča, kjer se vsak dan odvijajo zelo zanimive predstave in šovi. Na voljo vam je tudi knjižnica, internet soba, igralnica, trgovine na promenadi, diskoteka, karaoke bar in drugi bari.

križarjenja RCI Liberty of the Seas


Moderen fitnes in lepotni center

Za svoje telo lahko poskrbite od glave do pet: fitnes, wellness & beauty center, bazeni in jacuzziji, igrišče za mini golf, boksarski ring, igrišče za košarko, tekaška steza in steza za rolanje, plezalna stena, drsališče, umetni val za deskanje.
Wellness & beauty center vključuje kozmetični in frizerski salon, manikiro, pedikuro in vedno bolj priljubljeno beljenje zob. V sodobno opremljenem lepotnem centru so vam na voljo najsodobnejše  storitve in programi za nego obraza in telesa: od individualno zasnovane nege obraza do manikire in pedikure, terapije proti celulitu in za učvrstitev kože, sprostilne masaže telesa, poskrbeli pa bodo tudi za urejenost vaše pričeske. Med drugim se lahko udeležite tečaja meditacije, Tai Chi tečaja in drugih programov, s katerimi si boste prerodili duha in telo.

križarjenja RCI Liberty of the Seas

križarjenja RCI Liberty of the Seas


Karibi, Mehiška riviera, Havaji, Kanarski otoki …

V različnih obdobjih leta so določene destinacije bolj priljubljene in primerne zaradi vremenskih pogojev. Križarjenja v Sredozemlju so najbolj zasedena v času od pomladi do jeseni, ravno tako križarjenja po morjih severne Evrope, s poudarkom na poletnih mesecih. V našem zimskem času kot tudi ob koncu jeseni in v začetku pomladi pa so predvsem priljubljena in priporočljiva križarjenja po Karibih, Južni Ameriki, Havajih in Aziji. V zimskem času je v bližnjih krajih še vedno prijetno križariti do Egipta ali Kanarskih otokov. Križarjenja so zelo priljubljena tudi drugje po svetu – na primer po morjih Bližnjega vzhoda, na Kitajskem, Aljaski, Polineziji ter po evropskih in azijskih rekah.

… ali Sredozemlje – izbira je vaša!

Križarjenja v oddaljenih krajih so nekoliko dražja, predvsem zaradi prevoza oziroma letalske vozovnice, tako da se tisti, ki si želijo sprostitve, zabave in uživanja v nekoliko drugačnih krajih, običajno odločijo za Karibe. Tisti, ki ne želijo imeti dodatnih stroškov z letalsko vozovnico, pa se odločijo za eno izmed križarjenj po Sredozemlju, kjer se poleg ogledov večine najpomembnejših zgodovinskih in kulturnih krajev na svetu lahko zelo zabavajo in sprostijo ter prikrojijo poročno potovanje svojim osebnim željam. Mini križarjenja (do pet dni) so za Slovence primerna predvsem v naši bližini – križarjenja do Grčije z odhodom iz Benetk, po grških otokih z odhodom iz Aten ali križarjenja po zahodnem Sredozemlju z odhodom iz Rima ali Genove.

križarjenja RCI Liberty of the Seas


V zakonski stan na ladji

Možne so tudi poroke na ladji ali na eksotični destinaciji, na voljo je več paketov. Tako se lahko na primer poročni obred izvede na ladji ali v posameznem kraju pristanka in nato mladoporočenca nadaljujeta s poročnim potovanjem na ladji. Lahko se odločita za poročni obred v luksuznem letovišču, na primer na Karibih ali v Aziji, ter nato nadaljujeta poročno potovanje z razvajanjem v hotelskem kompleksu s pestro ponudbo ob romantični peščeni plaži.

Foto: arhiv Royal Caribbean International

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj