Kraljica Elizabeta II je britanska vladarica z najdaljšim stažem. Aprila bo praznoval 96. rojstni dan, februarja pa 70. obletnico na prestolu.

Na nekaterih spletnih straneh se je razširila teorija, da je kraljica v resnici umrla in da kraljeva palača to spretno skriva. To sproža številna vprašanja, kot so: ‘Zakaj bi to počeli?’, ‘Kako bi to sploh delovalo?’ in mnoga druga.

Je kraljica mrtva ali ne?

Uradno ne. Kraljeva palača načrtuje veliko praznovanje ob njenem 70. rojstnem dnevu na prestolu. Obletnico so poimenovali platinasti jubilej, kraljica pa bo prvi britanski monarh, ki jo bo praznoval, kar zahteva poseben puding. Brez šale, 10. januarja se je začelo iskanje pudinga, vrednega tega jubileja. Zmagovalec natečaja bo vabljen na proslavo.

Če bo veliko praznovanje, zakaj ljudje pravijo, da je že mrtva?

Kraljica je zmanjšala svoje javne nastope, odkar je oktobra pristala v bolnišnici zaradi bolečin v hrbtu. Kljub njeni starosti sta bila njena hospitalizacija in umik iz javnih nastopov presenečenje, saj je v skoraj 20 letih le dvakrat pristala v bolnišnici. Kraljevi strokovnjaki pravijo, da je kraljica vstopila v novo fazo in je verjetno ne bomo videli do februarskega slavja.

PREBERITE TUDI: Kate Middleton obeležila 40. rojstni dan s prečudovitimi fotografijami

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj