Princ William naj bi bil “strahovito blizu” britanskemu prestolu, saj se njegov oče, kralj Charles III., še vedno bori z rakom.

“Zaradi skoraj sočasne novice o Charlesovem raku sta se William in Catherine znašla v zastrašujoči bližini prevzema prestola ravno takrat, ko sta upala, da bosta imela nekaj let časa za vzgojo svojih otrok izven oči javnosti,” trdi novinarka Tina Brown v članku za New York Times, objavljenem konec marca.

William in njegova žena Kate Middleton, ki naj bi se prav tako borila z rakom, imata tri otroke: princa Georgea, 10 let, princeso Charlotte, 8 let, in princa Louis, 5 let.

Nekdanja glavna urednica revije Vanity Fair je zatrdila, da je zamisel, da bi William postal kralj, pri paru povzročila veliko stresa. “Kot mi je bilo rečeno, jima to povzroča veliko tesnobo,” je zapisala.

Brownova je tudi zatrdila, da so številni škandali, ki obkrožajo kraljevo družino – vključno z odtujitvijo princa Harryja in Meghan Markle od kraljeve družine ter povezavami princa Andrewa z obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom – spravili Williama in Middletonovo “pod neobvladljiv pritisk”.

“Catherine je po Williamu najbolj priljubljena članica kraljeve družine,” je zapisala in dodala: “Prihodnost monarhije visi na nitki in ta nitka je ona.” Brownova je še dodala, da sta 41-letni William in 42-letna Middletonova obremenjena z več odgovornostmi kot le z njenim zdravstvenim stanjem.

“Njo in Williama je zajel val prezgodnje odgovornosti,” je dejala. “Princ in princesa Walesa, ki sta otrpla, nepripravljena in s Catherine, ki se zdaj resno slabo počuti, čakata na strašno breme krone.”

Kate Middleton je 22. marca objavila, da so ji diagnosticirali raka, potem ko so se po januarskem načrtovanem posegu v trebuhu vse bolj pojavljala ugibanja, kje se nahaja. Ni razkrila, s kakšno vrsto raka se bori, je pa delila, da se želi v miru in zasebno zdraviti.

Middleton naj bi se pred objavo šokantne novice sestala s Charlesom na kosilu, da bi se pogovorila o njunih “skupnih zdravstvenih izkušnjah”. 75-letni Charles se je maja 2023 pravkar povzpel na prestol, potem ko je septembra 2022 v 96. letu starosti umrla njegova mati, kraljica Elizabeta II.

PREBERITE TUDI: To je bil razlog, da je Kate Middleton javno razkrila svojo diagnozo o raku

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj