Iz kraljeve palače so danes potrdili, da 30-letna Kate Middleton in princ William pričakujeta svojega prvega otroka: "Njuna visokost vojvoda in vojvodinja Cambridgea z veseljem sporočata, da vojvodinja pričakuje otroka. Kraljeva družina je navdušena nad novico."


Foto: i.huffpost.com

Danes popoldan so vojvodinjo sprejeli v bolnišnici King Edward VII v Londonu. Ker je nosečnost v zelo zgodnjem stadiju, bo vojvodinja nekaj dni ostala v bolnišnici in počivala. William je z njo, Kate pa ima tudi nosečniško slabost.

Da si želi otrok, pa kraljevi par ni skrival, saj je princ William v enem izmed intervjujev, ko sta naznanila zaroko, dejal, da bosta šla 'korak za korakom': "Nekako bova najprej uredila poroko in vse v svezi z njo in nato morda začela razmišljati o otrocih. A vsekakor si želiva družino, zato bova morala začeti razmišljati tudi o tem."

In če lahko sklepamo po kraljevi poroki aprila 2011, ki so jo spremljali milijoni ljudi po celem svetu, bo podobno tudi ko bo nastopil dan kraljevega rojstva. Ne glede na to, ali bo otrok deček ali deklica, lahko pričakuje, da bo nasledil krono, kar je možno šele odkar so spremenili zastareli diskriminatorni zakon (pred tem so imeli prednost dečki).

Družina bo živela v palači Kensington Palace z 20 sobami, kamor se bo par preselil v začetku prihodnjega leta. Trenutno pa William in Kate živita v hiši s štirimi sobami na idilični lokaciji v Angleseyu v severnem Walesu.

loading...


1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj