V izjavi, ki jo je Buckinghamska palača objavila v soboto, se je 75-letni monarh zahvalil za vse dobre želje, ki jih je prejel po novici o svojem zdravju.

“Rad bi se iskreno zahvalil za številna sporočila podpore in dobre želje, ki sem jih prejel v zadnjih dneh,” je kralj zapisal v izjavi. “Kot vedo vsi, ki jih je prizadel rak, so takšne prijazne misli največja tolažba in spodbuda.”

“Prav tako je razveseljivo slišati, kako je razkritje moje diagnoze pripomoglo k razumevanju javnosti in osvetlilo delo vseh tistih organizacij, ki podpirajo bolnike z rakom in njihove družine v Združenem kraljestvu in širše po svetu,” je še zapisal v izjavi. “Zaradi svoje osebne izkušnje še toliko bolj občudujem njihovo neutrudno skrb in predanost.”

Vendar pa kralj nima raka na prostati. “Med kraljevim nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate je bilo opaženo ločeno vprašanje, ki vzbuja skrb. S poznejšimi diagnostičnimi preiskavami je bila ugotovljena oblika raka,” je v izjavi zapisala Buckinghamska palača.

“Njegovo veličanstvo je danes začelo z rednim zdravljenjem, v tem času pa so mu zdravniki svetovali, naj preloži javne dolžnosti. V tem obdobju bo njegovo veličanstvo še naprej opravljal državne posle in uradne dokumente kot običajno,” so še zapisali.

“Kralj je hvaležen svoji zdravniški ekipi za hitro posredovanje, ki je bilo mogoče zaradi nedavnega postopka v bolnišnici. Kralj ostaja popolnoma pozitiven glede svojega zdravljenja in se veseli, da se bo čim prej vrnil k polni javni službi,” je še zapisano v izjavi. “Njegovo veličanstvo se je odločilo deliti svojo diagnozo, da bi preprečilo špekulacije in v upanju, da bo to pripomoglo k razumevanju javnosti za vse tiste po svetu, ki jih je prizadel rak.”

Sporočilo je prišlo dan po svetovnem dnevu boja proti raku, ki ga je kraljeva družina na družbenih omrežjih obeležila s povzemanjem izleta kraljice Camille ob odprtju novega centra za pomoč pri raku Maggie’s Royal Free v bolnišnici Royal Free Hospital v Londonu teden prej.

Kralj Charles je diagnozo sporočil sinovoma, princu Williamu in princu Harryju. Vir je povedal, da je 41-letni William v rednih stikih z očetom, medtem ko naj bi 39-letni Harry, ki se je leta 2020 z ženo Meghan Markle preselil v Kalifornijo, nemudoma odpotoval v Združeno kraljestvo.

Monarh se je med okrevanjem po operaciji prostate umaknil od javnih dolžnosti in še vedno ni jasno, kdaj se bo vrnil h kraljevim obveznostim. Po informacijah bo med zdravljenjem še naprej prejemal rdeče škatle, monarhovo dnevno pošiljko dokumentov, ki zahtevajo njegovo pozornost, in obdeloval državne dokumente.

Trenutno ni načrtov za imenovanje državnih svetovalcev v imenu kralja Charlesa, princ William pa naj ne bi deloval kot regent. Vendar pa lahko valižanski princ poleg svojega dnevnika obveznosti prevzame nekatere dolžnosti za svojega očeta.

Kralj Charles se je 5. februarja iz Sandringhama vrnil v London in se začel zdraviti ambulantno.

Preteklo nedeljo se je s 76-letno Camillo odpravil v cerkev svete Marije Magdalene v bližini Sandringhama. To je bil monarhov prvi sprehod, odkar je 29. januarja zapustil bolnišnico po zdravljenju prostate. Kralj je bil ob odhodu iz londonske klinike videti dobro razpoložen, na poti iz zasebne bolnišnice, v kateri je 16. januarja Kate Middleton prestala operacijo trebuha, pa je oboževalcem pomahal z roko.

Kralj Charles je svojo diagnozo razkril v upanju, da bo to moške spodbudilo k pregledom, in izkazalo se je, da je njegova odločitev vplivala. Po njegovi objavi se je število iskanj o povečani prostati na spletni strani britanske nacionalne zdravstvene službe povečalo za 1000 %.

PREBERITE TUDI: To, kako hitro je princ Harry pohitel k svojemu očetu, nakazuje na resnost stanja

1 komentar

  1. Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90.000 eura i danas imam vlastitu kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com
    {WhatsApp: +38761545894}

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj