… ohranjanjem okolja in njegovih naravnih virov. Nadaljevanje trenda gre v smeri razvoja še bolj okolju prijaznih formul kot v letu 2010.

Po podatkih raziskave trga je kar 13 % kozmetičnih izdelkov, ki so bili lansirani v letu 2010, nosilo napis ‘paraben free’ oz. ‘ne vsebuje parabenov’, kar je 5 % več kot leta 2008, 9 % izdelkov pa je nosilo napis, da so organski, kar je dvakrat toliko kot v letu 2007. Trditev, da gre za popolnoma naraven izdelek, je bilo opaziti na manj kot 3 % proizvodov, lansiranih v lanskem letu.

Raziskava je tako pokazala, da so trditve proizvajalcev, da izdelki ne vsebujejo parabenov, izpodrinile trditve, da so izdelki organski ali popolnoma naravni, zaradi česar pri Mintel Beauty Innovation predvidevajo, da bodo proizvajalci letos bolj posluževali napisov ‘brez …’ kot pa raznih certifikatov. Trend pa naj bi šel tudi v smeri izogibanja uporabe sestavin, pridobljenih iz nafte.

Da bodo pri prodaji uspešni, bodo proizvajalci seveda delovali v skladu s trendi, zato se bodo morali naučiti pridobivanja in uporabe naravnih in organskih sestavin in kako pritisniti na ponudnike teh sestavin kar se tiče cen glede na ponudbo in povpraševanje po izdelkih.

V letošnjem letu tako lahko pričakujemo, da bodo proizvajalci kozmetičnih izdelkov, če bodo želeli ohraniti oz. dvigniti prodajo, dati večji poudarek na varovanje okolja in ohranjanje biološke raznolikosti, kar se bo kazalo tudi pri embalaži izdelkov.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj