Če tega ne počnete, si lahko škodite. Ženske hitro nasedemo in kupujemo kozmetične izdelke na podlagi prečudovite embalaže, znamke in modnih muh. Morda smo se navadile, da redno beremo sestavine hrane, ki jo zaužijemo, ni pa nam že prišlo v navado, da bi preverjale tudi sestavine stvari, ki jih damo nase.

PREBERITE TUDI: Kozmetične sestavine

Nekatere kemijsko sestavljene sestavine v kozmetičnih izdelkih so za nas namreč lahko strupene in nam škodijo. Sintetični preservativi – parabeni, na primer lahko vplivajo na hormonsko delovanje. Nekatere sestavine v maskarah, na primer, lahko dražijo kožo. Poleg tega poznamo le nekaj kratkoročnih učinkov kozmetike na nas, dolgoročnih pa še ne. Prvi korak, ki ga lahko storite je, da se o tem poučujete in zanimate. Drugi korak je preverjanje sestavin. Ne pozabite, v znanju je moč. Več o sestavinah lahko preverite na tej povezavi.

Velja si zapomniti tudi sledeče; če je nekaj naravno, še ne pomeni, da je tudi dobro. Dokler ste oboroženi z informacijami, boste lahko sprejeli odločitev, ki bo za vas najboljša in vaše telo in koža vam bosta hvaležna.

PREBERITE TUDI: Kaj je bolj pomembno pri izbiri kozmetike: naravno ali kakovostno?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj