Korejski način nege kože, ki je značilen predvsem po plastenju veliko izdelkov, gelastih teksturah, esencah (ki so pravzaprav toniki), ‘sheet’ maskah in uporabi BB krem z zelo visokimi zaščitnimi faktorji, dobiva resno – predvsem pa precej bolj enostavno – konkurenco.

Korejska kozmetika ni več nišna – kaj se nam obeta?

Delno so korejski način nege kože prevzeli tudi evropski in ameriški proizvajalci kozmetike; poleg tega je trend po svetu prisoten že več kot 5 let, zato ni presenetljivo, da ni več tak hit in da prihajajo novi trendi. To seveda en pomeni, da korejska kozmetika odhaja, saj tovrstne izdelke najrazličnejših proizvajalcev najdemo skoraj na vsakem koraku. Esence, ‘sheet’ maske, gelaste kreme, visoki zaščitni faktorji in dolga rutina nege kože, ki traja tudi pol ure in več, so še vedno z nami.

Prihaja japonski način nege kože

Poznavalci pravijo, da bo prvo mesto prevzela japonska kozmetika oz. japonski način nege kože. Ta se od korejske precej razlikuje, čeprav je azijska – je namreč precej bolj preprosta. Japonski način nege kože odlikuje sofisticirana preprostost, izdelke pa vsebnost naravnih sestavin, ki imajo znanstveno potrjeno delovanje. Veliko dajo tudi na tradicijo.

Kaj je značilno za japonsko nego kože?

Predvsem vlaženje in rastlinski ekstrakti. “Japonski potrošniki dajo več na negovalno kot dekorativno kozmetiko, zato jim ni težava veliko zapraviti za negovalne izdelke, da bi njihova koža izgledala kar najbolje. Tako bo npr. japonski potrošnik za nego kože na leto v povprečju zapravil  dobrih 100 evrov; za ličila pa le 40 evrov. To je v popolnem nasprotju z npr. britanskimi potrošniki, ki le 20 evrov namenijo za nego kože in 40 za ličila.

PREBERITE TUDI: Lepotni trend: korejska kozmetika

Krepi se tudi skandinavska kozmetika

Za svoje mesto pa se ponovno borijo tudi evropski proizvajalci. Skandinavski koncept ‘Lagom’ naj bi bil v kratkem velik hit, napovedujejo poznavalci, njegov moto pa je “ne preveč, ne premalo” – torej ravno prav. Značilnosti so minimalizem in čiste linije pri embalaži ter izjemno učinkovite formule brez navlake. Med proizvajalci izstopata Verso Skincare in Lumene.

Kozmetika Verso npr. ponuja izdelek z retinolom, imenovan “Super 8”, kar naj bi pomenilo, da je osemkrat bolj učinkovit od navadnega retinola, hkrati pa naj bi bil za polovico manj dražeč. Nahaja se v njihovih ‘sheet’ maskah, kremah za nego kože okoli oči in serumih; Lumene pa se osredotoča na koristne učinke nordijskega jagodičevja in ostalih rastlin, ki so se morale prilagoditi na težke zimske razmere in kratke dneve in zato delujejo pomirjajoče in proti stresu.

Kombinacija izjemno kratkih dni ter hudih zim pomeni, da mora koža Skandinavcev skozi težke preizkušnje, zato morajo biti izdelki nežni, pomirjajoči in učinkoviti, a ne težki in mastni na koži.

Okoljsko osveščena Avstralija

Oglaša pa se tudi Avstralija – Cult Beauty posega na ta trg, kjer je veliko rastlin, značilnih za to državo in neusmiljeno sončno podnebje. Avstralija ej torej naslednja, ki je idealna podlaga za ustvarjanje naravnih in učinkovitih linij nege kože. Alpha-H, Aesop, Lucas Paw Paw in MV Organic Skincare so vse vzhajajoče zvezde, ki so osvojile kozmetičarke in zveznice, med njimi Rosie Huntington Whiteley, Caroi Delevingne in Emmo Watson.

Avstralska kombinacija zdravega načina življenja, zaščite pred močnim soncem ter okoljska osveščenost pomenijo, da so nacionalne najboljše znamke robustne na več načinov: pričakujemo torej naravne, ekološko pridelane sestavine; širokospektrno UV zaščito ter rešitve, ki so prijazne do okolja.

PREBERITE TUDI: Azijska negovalna kozmetika

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj