V kongresnem delu 19. Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF), ki bo med 24. in 26. marcem potekal v Portorožu, bo največ pozornosti namenjene novim dejstvom, spoznanjem in izkušnjam, ki jih je v tržno-komunikacijsko stroko prinesla nova gospodarska situacija. “Spremenjeni gospodarski položaj je pretresel trg tržnih komunikacij, spremenile so se nakupne navade potrošnikov, posledica česar so novi in drugačni načini razmišljanja o marketinških in oglaševalskih praksah. O svojih izkušnjah bodo na 19. Slovenskem oglaševalskem festivalu spregovorili domači in tuji strokovnjaki,” pravi Robert Hernec, predsednik 19. SOF-a in direktor trženja v družbi Europlakat.

Kongresni del festivala bo tako temeljil na poglobljenih izobraževalnih vsebinah, na konkretnih domačih in tujih primerih, ki bodo udeležencem pomagali razmišljati o perspektivah in iskati nove priložnosti. Predavanja na velikem odru in vzporedne specializirane delavnice bodo namenjene najrazličnejšim profilom strokovnjakov, ki delujejo v tržno-komunikacijski stroki.

V tekmovalnem delu programa, ki je bil sicer temeljito prenovljen pred dvema letoma, organizatorji uvajajo tri spremembe. Tako se prvič v zgodovini Slovenskega oglaševalskega festivala v tekmovalni program uvaja tekmovalna skupina Dogodki, prenovljena je tekmovalna skupina Internetno in mobilno oglaševanje, dosedanjo tekmovalno skupino Plakati pa je Svet tekmovalnega programa SOF razširil v tekmovalno skupino Zunanje oglaševanje.

»SOF si prizadeva v tekmovanje zajeti vse najpomembnejše komunikacijske akcije. Zaradi hitro rastočega trenda na področju upravljanja dogodkov, le-ti letos dobivajo samostojno tekmovalno skupino z dvema tekmovalnima kategorijama: promocijski in korporativni dogodki. Tako se lahko tudi najboljši oglaševalski koncepti na področju dogodkov odslej potegujejo za veliko nagrado ter zlata in srebrna priznanja SOF. Hitro se spreminja in razvija tudi internetno in mobilno oglaševanje, zaradi česar smo tekmovalni skupini dodali dve novi kategoriji, in sicer interaktivno in viralno ter mobilno komuniciranje. S tem bomo v tekmovalni del festivala zajeli več oblik komuniciranja. Podobno velja tudi za tekmovalno skupino zunanjega oglaševanja, ki je odslej zastavljena mnogo širše. Prepričana sem, da bodo tudi te novosti tekmo na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu naredile še bolj napeto,« pravi Lučka Peljhan, izvršna direktorica tekmovalnega programa SOF.

Agencije, produkcijske hiše in oglaševalci so v tekmovalni del letošnjega festivala skupno prijavili 506 del, od tega jih bo največ (59 del) tekmovalo v skupini internetno in mobilno oglaševanje. V skupini film (TV, kino in spletni oglasi) tekmuje 57 del, v skupini tiskanih oglasov 54 del, v skupini inovativne oblike komuniciranja 45 del, v skupini zunanje oglaševanje 44 del, v skupini korporativna oglasna sredstva 38 del, v skupini neposredno trženje 35 del, v skupini radijskih oglasov 29 del, v skupini celostne oglaševalske akcije 26 del in v skupini dogodki 15 del. V posebne tekmovalne skupine OFF SOF je skupno prijavljenih 104 del.

Največ del so prijavile agencije Pristop, ki je prijavil 108 del, Publicis, ki je prijavil 96 del, Futura DDB, ki je prijavila 71 del, in Luna TBWA, ki je prijavila 65 del. Skupno je dela v tekmovalni program prijavilo 49 prijaviteljev.

Tako kot lansko leto, bodo tudi letos drugi dan festivala (četrtek, 25. marca) podeljena vsa srebrna in zlata priznanja, priznanja OFF SOF, priznanji za najboljši produkcijski hiši leta ter priznanje najboljšima mladima kreativcema, na petkovi slavnostni podelitvi nagrad pa bodo organizatorji podelili velike nagrade, za katere bodo nominirani vsi prejemniki zlatih priznanj, nagrado Dobre vile ter priznanje za agencijo leta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj