…  svojo novo oglasno kampanjo za novo tekočo podlago izbrala supermodel devetdesetih, 49-letno Lindo Evangelista. Manekenka bo tako predstavljala dva nova izdelka iz kolekcije ličil Dolce & Gabbana in sicer podlago za ličenje The Primer in tekoči puder The Perfect Reveal Lift Foundation.

Odločitev za manekenko, ki bo kmalu dopolnila 50 let, nakazuje na čedalje večje zahteve uporabnic – resničnih žensk – po zrelih ženskah v oglasih za izdelke, namenjene njim. Le kakšen ima namreč smisel, da se za oglaševanje izdelka, namenjenega zrelim ženskam, najame 20-letno manekenko?

Linda, ko so ji nanašali novo tekočo podlago The Perfect Reveal Lift Foundation in med snemanjem oglasa:

Poleg Dolce & Gabbana pa so se za podobne poteze odločili tudi pri mnogih drugih modnih in kozmetičnih hišah – tako je npr. Marc Jacobs naznanil, da so najeli 65-letno Jessico Lange in pri Nars-u so se odločili za 68-letno Charlotte Rampling. Tudi pri MAC-u so sporočili, da pripravljajo kolekcijo v sodelovanju z Brooke Shields – vse to so odločitve, ki pomenijo velik korak naprej od najemanja manekenk v najstniških letih. Upajmo le, da ne bodo zgleda pokvarili s prekomernim retuširanjem fotografij za oglasne kampanje, saj se s tem izniči celoten namen.

Kaj meniš o tovrstnih potezah modnih oblikovalcev in kozmetičnih hiš?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj