… se okoli 40,7 % evropskih porok konča z ločitvijo v manj kot 10 letih. Študija Slaterja in Gordona Lawyers je ugotovila, katero leto zakona je najsrečnejše in katero najtežje.

3. leto

Obstaja mnenje, da ljubezen živi le 3 leta. Nato se par razide ali pa njun odnos postane manj idealen kot prej. V resnici so ljudje po 3 letih zveze bolj nagnjeni k sprejemanju partnerjevih slabosti in se tako počutijo bolj udobno. Pogosto se tudi zgodi, da se par v tretjem letu skupnega življenja odloči za otroka. Posledično postane njun odnos močnejši. Tretje leto zakona velja za najsrečnejše. 

5. leto

Prve prave težave se lahko začnejo že v petem letu družinskega življenja. V tem obdobju so otroci še majhni in zahtevajo veliko pozornosti. To je zelo težko združiti z delom, gospodinjstvom in drugimi vsakodnevnimi težavami.

Po petih skupnih letih začnejo pari razmišljati o ločitvi in ​​se obrnejo na odvetnike ali svetovalce. To leto naj bi bilo najtežje.

7. leto

Če par ostane skupaj po 5 letih zakona, potem ga čaka še ena ovira, ki jo mora premagati. Gre za sedmo leto družinskega življenja, ki ga strokovnjaki imenujejo “sedemletno srbenje”. V tem času družinsko življenje postane rutina. Možne so tudi finančne težave, težave z varstvom otrok in prepiri glede delitve gospodinjskih obveznosti. To je zelo zapleteno obdobje. Če bo zakoncema uspelo prebroditi to z roko v roki, bo pred njima močan in srečen zakon.

PREBERITE TUDI: Kako izgleda nesrečna zveza

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj