In ker nam je dano, da živimo lepo življenje, se iz dneva v dan tega dejstva vedno bolj zavedamo. A težko je. Težko je se na vsakem koraku spominjati, da smo čisto sami odgovorni za svoja dejanja, počutje in predvsem misli. Mi smo kreatorji svojega življenja. In prišel je čas, da ozavestimo to prepričanje v vsaki celici našega telesa.

“Dnevne lekcije za lepše življenje” so nastale kot odgovor na to, da življenje je ves čas lepo, le videti ga moremo z očmi otroka, ki obožuje bivanje na Zemlji. Če jaz čutim sebe enako kot sem se pri 6-ih letih, zakaj ne bi še naprej verjela in predvsem živela lepo življenje? Vem, da je možno in vem, da je okolica odsev lepote, ki si pustim jo videti. Torej, spremenim sebe in svoja prepričanja ter tako spremenim svojo okolico. Nič lepšega in bolj svobodnega ne obstaja kot prepričanje, da resnično lahko spremenimo svoje življenje na bolje. Spremenimo lahko svet, in to na lepše, z več lepote in milosti. “Lepota bo rešila svet” sem nekje zasledila in to bo tudi vodilo mojih lekcij.

Prva dnevna lekcija bo zato v znamenju lepote. Lepota na vseh področjih. A se sploh še znamo zaustaviti in globoko vdihniti ob sončnem zahodu? Se znamo zazreti v nebo in občudovati zvezde, ki so daleč stran? Pisane barve jeseni in listje med padanjem dajata občutek večnosti in neskončnosti trenutka. Predvsem pa se Slovenci premalo zavedamo, kako lep narod smo. Kako lepo domovino imamo, kako polni smo ljubezni in kreativnosti, ki čaka, da je izražena, zapisana, narisana ali pa poslikana. Včasih, ko je boleče gledati finančno stanje naše ljubke deželice, se zazrem v gore, morje, redko poseljene ceste, mirne noči in sonce, ki zaradi zelene narave še bolj pride do izraza njegova brezčasna lepota.

Prvi korak, da bolj globoko začutimo lepoto, je ta, da se začutimo. Začutili se bomo takrat, ko bomo čimvečkrat počeli stvari, ki nas veselijo in v katerih se počutimo res srečni, predvsem pa mirni v duši. Naša Slovenija bo pozdravljena, ko se bomo sami začeli zdraviti. Pričeti moramo celiti naše rane. Rane pa celimo tako, da se naužijemo lepih trenutkov: sprehod s prijateljico, namesto pijača v mestu; risanje z nečakom, namesto pogovarjanje preko Skype-a; peka kruha, namesto nakupa le-tega in ga podariti našim dragim.

Predvsem si moramo vzeti čas zase, saj se takrat najbolj zaužijemo lepote. Počnimo, kar imamo res radi in kar nam daje občutek izpopolnjenosti. Takrat smo eno z Vsem kar je in to je tisto pravo, lepo življenje, katero se nam zdi tako daleč stran. A že trenutek kasneje imamo lahko na dlani prelep jesenski listek, ki nam s svojimi barvami govori zgodbo življenja.

Življenje je lepo in predvsem drži: "Kdor nebes ne nosi v sebi, jih zaman išče po vsem vesolju." (Carl Sonnenschein) Zato začnimo ponovno iskati lepoto v sebi in lepo življenje bo postal naš naravni način življenja.

loading...


2 KOMENTARJI

  1. V članku je kar nekaj pravopisnih napak, vrstni red besed pa je velikokrat napačen, zato avtorici članka toplo priporočam, naj da besedila pred objavo lektorirati.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj