Morda se zdi, da je vaš partner skeptičen glede intimnosti ali bližine med vama, kar vodi do vedno strašljivejše ugotovitve, da potrebuje prostor v zvezi. A dejstvo je, da je res zdravo.

naslovna

Prostor v odnosu je potreben, da se izkažejo individualistične lastnosti vsakega od partnerjev. Vsako razmerje potrebuje čas, ko se stvari zaostrijo, saj ima vsak človek svoj način spopadanja s prepiri in nesoglasji. To sploh ni slaba stvar, saj nam pomaga spoznati, kje so naše prioritete. A ne glede na to, kako zelo se prepričamo, da to res potrebujemo, nas vseeno zanima, koliko prostora v zvezi je še normalno.

Obstaja popolno ravnovesje, ki je skoraj nedosegljivo, ko gre za prostor v zvezi. Ima svoj niz vzponov in padcev. Če je vaš partner večino časa odvisen od vas, potem zagotovo potrebujete nekaj prostora, tj. postavite jasne meje. Po drugi strani pa vam lahko malo daljave in čas brez partnerja pomaga, da boste lažje spoznali druge pomembne stvari v svojem življenju. Na koncu bosta oba hvaležna za prostor in razdaljo, saj vas bosta gotovo zbližala.

Ko pa se premikamo po možnostih, kako v odnos vnesti prostor, je nujno vedeti, zakaj sploh vi ali vaš partner potrebujete prostor. Ne pozabite, da je povsem normalno, da se s partnerjem pogovorite o tem, kaj želite. Mirno povejte svojemu partnerju, zakaj potrebujete prostor v zvezi. Povejte jim, zakaj in kako se že nekaj časa res ne počutite kot sami in da potrebujete nekaj časa, da se ponovno povežete s svojim resničnim jazom; večinoma o tem, kaj potrebujete. Če vaš partner z vami deli isto mišljenje, poskrbite, da se ne boste branili glede svojih morebitnih napak v zvezi, ki bi lahko privedle do neke čustvene distance. Ko oba končno razumeta težavo, ki vas je razdvajala, si lahko prizadevate za njeno rešitev.

Koliko prostora si resnično želite oba?

Ko s partnerjem ugotovite, zakaj potrebujete prostor, morata narediti naslednji korak, tj. ugotoviti, koliko prostora zares želite ali potrebujete. Posebnega ukrepa v resnici ni, ker je vsak odnos drugačen. Parametri med pari se razlikujejo. Morda boste potrebovali več časa za ukvarjanje s hobiji in interesi ali pa preprosto potrebujete nekaj časa zase, stran od zapletenosti in odgovornosti odnosa. Če to ni nekaj, kar vam spremeni življenje ali lahko drastično spremeni vaš odnos, je verjetno v redu, če prosite za nekaj prostora. Če pa vaš partner predlaga zaposlitev v drugem mestu, samo zato, da bi naredil nekaj prostora v zvezi, potem obstaja problem. V takih primerih je ključnega pomena komuniciranje s partnerjem o tem, kaj točno želi in čuti.

Preveč prostora v zvezi ni zdravo. Označuje dejstvo, da vašemu partnerju ni prijetno ob vas; bolj srečne se bodo počutili, če bodo preživljali čas sami. To nadalje pomeni, da vaš partner ni pripravljen na partnerske obveznosti in obratno. Prisiljevanje drug drugega, da ohranita umirajoč odnos z vključevanjem sistema, ne bo delovalo.

PREBERITE TUDI: 5 stvari, ki jih počnejo ženske in ki moške spravljajo ob živce

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj