… razvoja in zaščite edine slovenske avtohtone pasme psov – kraški ovčar.

V društvu so se odločili, da bodo za koledar za leto 2011 fotografirali dvanajst vzrejnih skupin oziroma pse, ki izhajajo iz vzreje dvanajstih vzrediteljev kraških ovčarjev. Med njimi so tako dolgoletni vzreditelji kot tisti, ki so kraške ovčarje pričeli vzrejati pred kratkim ali pa so imeli samo eno leglo. Društvo vzreditelje izobražuje o pomenu odgovornega lastništva ter etične vzreje, le-ti pa naj bi ta znanja posredovali naprej novim lastnikom.

koledar_kraski_ovcar

Slika iz koledarja Kraški ovčar 2011

Slike so narejene v okolju, iz katerega prihajajo vzreditelji, vključene pa so tudi zanimive in značilne kulturne in naravne znamenitosti, kot so Cerkniško jezero, kraška hiša – muzej v zamejski Sloveniji, Žička kartuzija, Žrebčarna Lipicancev na Ravnah in mnogi drugi zanimivi kraji. Komentarji so prevedeni v angleški jezik, zato je primeren tudi kot lepo darilo za kinološke prijatelje v tujini.

Koledar je na voljo na 100 izbranih Petrolovih servisih, seznam le-teh je dostopen na tej povezavi. Cena koledarja je za 5 EUR. Fotografije, ki so bile posnete za koledar 2011, se do konca tega leta razstavljajo tudi v ljubljanskem Koloseju.

Avtor idejne zasnove in organizator projekta: Mojca Emeršič, avtor fotografije: Matjaž Zupanc, oblikovanje: Eva Vipotnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj