Svoje otroke vzgajate, jim date toplino, naklonjenost, ljubezen in svoj čas, ki ga najbolj potrebujejo. Seveda pa je mama ena in edina prijateljica, ki bo vedno tu za pogovor, tolažbo, spodbudo, nasvete.
Vendar vedite, da se vzgoja od mame do mame razlikuje, kar je tudi prav, saj izmenjava nasvetov in mnenj še nikomur ni škodovala. Vedno več je takšnih, ki vsiljujejo svoje mnenje ali pa morda podajo mnenje, pa na vlogo mame še čakajo. Ko boste v položaju, da vam bi takšno mnenje prišlo do živega, se spomnite, na spodnje razloge, ki vam povedo, kako pomembna ste za otroka.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov, kako vzgojiti bolj prijazne in sočutne otroke

Mama je otrokova najboljša prijateljica

Devet mesecev nosite svojega otroka, ne poznate ga še, a ste že zaljubljeni vanj in prav tako čuti vaš otrok. Vaš glas ga pomirja že iz trebuščka, in ko vas spozna, se ta vez samo krepi. Zanj ste vedno tu, ko potrebuje objem, poljub, nasvet, ste njegovo zdravilo za vse.

Mama je prvi otrokov zdravnik

Ob vsaki poškodbi ali bolečini bo mama prvi glas otroka, saj vam zaupa in ve, da boste vi poskrbeli, da bolečina izgine.

Mama je otrokov najboljši kuhar

Vaša hrana bo za otroka najboljša, saj vedo, da jim boste pripravili nekaj, kar jim bo najbolj všeč.

Mama je otrokova služkinja

Tako je, a nič zato, saj to je dokaz, da ste dobra mama, saj vam uspe narediti vse. Le kdo zmore službo, kuhanje, pomivanje, pranje, likanje, pospravljanje, igranje in na koncu dneva kopanje, pravljico in sladko spanje.

Mama je otrokov terapevt

Biti mama ni vedno lahko. Z odhodom v vrtec se tudi otrok spozna s prvimi težavami, ki bi mu jih mame rade prihranile, ampak zato smo tu, da pridejo do nas in se z nami o težavah pogovorijo, vi ste njihov vzornik in vedo, da bodo z vašo pomočjo razrešili vse.

Mama je otrokov voznik

Do 18. leta ste vi tisti, ki skrbite za prevoz svojih otrok na razne dejavnosti v katere se vključijo, zabave in navsezadnje, ko odrastejo tudi v kino ali morda na prvi zmenek.

Mama je otrokov profesor

Že kot otrok bo potreboval vašo pomoč in vas bo spraševal, kako naj kaj naredi, opazoval vas bo, kako boste popravljali njegove polomljene igrače in vas občudoval saj ve, da mami vse popravi.

Mama je tista, ki jo otrok najbolj občuduje

Vi ste vse v enem, ste njihov terapevt, kuhar, odvetnik, voznik, služkinja, natakar, frizer, zdravnik in ste najboljši prijatelj.
Ko ste postali mama, se je vaš dan zapolnil, od takrat ste aktivni 24 ur na dan, vse dni v tednu. Vedite, da ni nič narobe, če se kdaj zlomite ali imate slab dan, saj vaš otrok ve, da ste vi tu zanj od trenutka, ko je začel obstajati in za vedno. Vaš poljub in objem je vse, kar potrebujejo.

PREBERITE TUDI: To se zgodi, če vam otroci doma pomagajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj