Neizmerno je trpljenje nosečnic, ki izvedo tragično novico, da je srček v njenem nosečniškem trebuščku prenehal biti. Splavov je veliko, a žal so kar nekako (p)ostali tabu tema, o kateri se ne govori veliko.

PREBERITE TUDI: Izguba boli. Kako pomagati?

Splav ali rojstvo mtvorojenega otroka je težka izkušnja, kar vam bo znala potrditi vsaka ženska, ki je skozi tako izkušnjo že šla. Pravzaprav ob tem trpita oba partnerja. Taki pari so zato še toliko bolj veseli otroka, ki ga dobijo po taki boleči izkušnji. Otroci, ki so torej plod druge, uspešne nosečnosti, zatem ko je mati prestala splav, se je uveljavil izraz ”mavrični otroci’. Vsak otrok prinese nepopisno veselje, a parom, ki so doživeli izgubo otroka, je ta otrok, ki se rodi po tem, še toliko večja sreča.

Zakaj tak izraz? Mavrica se namreč pokaže po dežju in s tem izrazom starši simbolizirajo bolečino, ki so jo prestali, in srečo, ki jih je potem doletela. Uveljavila se je navada, ki se je poslužujejo ti starši ob fotografiranju nosečniških trebuškov: na vsaki sliki je prisotna mavrica, v taki ali drugačni obliki.

PREBERITE TUDI: Tablete proti bolečinam lahko sprožijo spontani splav

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj