Če oblačila krasijo najrazličnejši potiski, je prav, da so urejene in posebne tudi pričeske. Za poletne dni je odlična izbira prelepa kita, ki se podaja tudi k trendom letošnjih oblačil: cvetličnim potiskom, čipkam, prosojnim tkaninam in z njimi tvori romantičen slog.

Za vsak dan

Spletena kita je primerna za vsakodnevno pričesko, ki jo lahko nosite za v mesto, za klepet ob kavi ali pa se z njo podate v službo. Izbirate lahko med preprosto spleteno angleško kito, ki je prepletena iz treh enakomernih pramenov las; francosko kito, ki zahteva nekaj več spretnosti in pomeni, da preprosti angleški kiti, dodajamo še nekaj pramenov las in je tako spletena višje po glavi; med čopom spletenim v kito; kitko, ki spominja na obroč; ali pa se odločite za razmršeno, sproščeno kito, ki se prepleta v nižji čop. Kitke so primerne tudi za dopustniške dni in poležavanje na plaži.

kitke_rihanna_miley 

Kaj pravite na švicarsko kito? Takšna kita nas spominja na videz krone ali videz mlekarice s planin in je ustvarjena s samimi kitkami. To ustvarite tako, da spletete dve normalni kitki, nato pa ju ovijate okoli glave in jo na lasišču spnete z lasnicami.

Modna kitka, ki spominja na prepleteno vrv: Zakaj ne bi visokega čopa popestrili s prepleteno kito. Spletete jo lahko že z dvema pramenoma las, ki se oblikuje z zvijanjem.

Ribja kost: spominja na precej razmršeno kito, ki se naredi s prepletanjem tankih pramenov las in je primerna tudi za tiste, ki imate zelo malo volumna, tanke lase ali neenakomerno postrižene lase. Ne gre za močno urejeno kitko, ampak si lahko dovolite, da lasje štrlijo iz nje in dajejo videz razmršenosti.

Manjše kitke: Veliko ni vedno najboljše, zato lahko pričesko popestrite le z nekaj manjšimi kitkami ali pa v kito spletete le sprednje lase, si ustvarite kito v obliki obroča, …

kitke_galliano_cavalli 

Kita-čop: namesto čopa, spletenega v kito, si lahko omislite in spletete francosko kito, ki bo spletena samo po glavi, lasje pa se bodo potem nadaljevali v čop.

Preprosto angelsko: Ženstven in sofisticiran videz lahko dosežete že s preprosto klasično kito. Lase tesno počešite tako, kot bi naredili nizek čop, nato pa iz njega spletite nežni kito, ki bo dodala tisti dodatek do popolnega videza. K takšni pričeski se lepo podajo tudi elegantna oblačila in moden blazer.

Za posebne in večerne priložnosti

Spletena pričeska je primerna tudi za posebne priložnosti kot so poroka ali kakšna elegantna zabava, večerni dogodek. Takrat je lahko kita elegantno in okusno spletena tik ob glavi in tvori speto pričesko (kronska kita, ki je spletena okoli glave). H kiti se lahko dodajo tudi različni lasni dodatki: cvetlice, okrasni obroči z bleščečimi kamenčki, okrasne lasnice,… Prelepo se bo s takšno pričesko ujemal tudi eleganten nakit in nežen make up.

kitke_drew_gellar 

Več kit – spetih v figo: Ustvarjalen videz pričeske lahko z malo izvirnosti ustvarite kar sami. Ni nujno, da vam uspe tako kot na fotografijah – poenostavite si izdelavo in spletite nekaj manjših klasičnih kitk, ter jih potem s prepletanjem, z lasnicami spnite okoli glave ali na eno stran in sestavite posebno kito. Po želji lahko med pletenjem kit, pustite nekaj pramenov las svobodnih – le ti se bodo nato pomešali med kitke in ustvarili sproščen – toda manj eleganten videz, zato pazite za katero priložnosti si boste takšno pričesko tudi ustvarili.

9 KOMENTARJI

  1. Zadnje čase moja velika želja. Kitke namreč, vseh oblik, samo tiste najbolj običajne ne bi. Ampak jih nikoli nisem nosila in tako sploh nimam v prstih tega gibanja, tako da nikakor ne uspe, sploh ne kakšnih bolj \’kompleksnih\’. :/

  2. Točno to, vaja dela mojstra 🙂 Tudi jaz sicer nisem najbolj spretna z rokami, pa mi zdaj že kar fajn gre, samo vadit je treba, vsaka minutka (kitka) se pozna 🙂 Hehe Tanja, ni slaba ideja, samo bi kar malo telovadile, da bi lepo poslikale vse, sploh od zadaj 😀

  3. Pri kitah mi je najbolj všeč,da se vsaka plete drugače in vsaka kita ima drugačno obliko z lahkoto lahko ugotoviš katera ti pristaja in katera ne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj