…  utrujeno, izmučeno in potrebuje počitek. Nekatere medicinske sestre so se opogumile in na družbenih omrežjih delile fotografije, ki prikazujejo, kakšni so njihovi obrazi po večurnem nošenju zaščitnih mask. To je resničnost zdravnikov in ostalega osebja, ki delajo v Wuhanu in se bojujejo z novim virusom. Na obrazu imajo odtise in modrice zaščitne opreme, ki jih morajo nositi neprekinjeno, da se ne okužijo.

Fotografije, ki so mnoge pustile brez besed, prikazujejo ne samo rane na obrazu, ki so ostale zaradi nošenja potrebne zaščitne opreme, temveč tudi fizično in duševno izčrpanost zdravstvenega osebja. Objave, ki so jih delili na Twitterju, so se množično razširile na družbenih medijih in uspešno razkrile davek, ki ga prevzemajo zdravniki in vso medicinsko osebje, da lahko skrbijo za bolnike okužene z virusom.

Kitajski mediji poročajo, da medicinsko osebje v epicentru virusa v Wuhanu trenutno dela non-stop. Številni uslužbenci naj bi bili tako izčrpani, da zaspijo na svojih bolniških stolih ali tleh, preden vstanejo in začnejo še eno naporno smeno.

PREBERITE TUDI: Naravna sredstva za boj proti prehladu in gripi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj