Khloé Kardashian je spregovorila o objavi njene neobdelane fotografije brez njenega dovoljenja: “Kako izgledam je moja odločitev.”

V včerajšnji Instagram objavi je zvezdnica razkrila, kako težko ji je prenašati neprestane kritike, žalitve in norčevanja iz njenega videza. Priznala je, da je to veliko breme in da jo prizadene, četudi je slavna in privilegirana. Objava je sledila objavi ene njenih oboževalk, ki je na platformi TikTok objavila video podpore, kako se je njen videz spreminjal tekom let.

Khloé je objavila svoje neobdelane fotografije in videe in se odprla o svojem boju s slabo telesno samopodobo in neznosnimi žalitvami, ki jih je neprestano deležna. Tako je 36-letnica zapisala:

“Hej, to sem jaz in moje telo nepopravljeno in nefiltrirano,” je zapisala. “Fotografija, ki je bila objavljena ta teden, je lepa. A kot nekdo, ki se že celo življenje bori s telesno samopodobo in te nekdo fotografira pod slabim kotom in slabo svetlobo, ki res ne prikaže realno tvojega telesa – in to po tem, ko si se res trudil, da si dosegel telo, kakršno imaš – in potem to javno objavi celemu svetu –imaš vso pravico zahtevati, da se fotografija odstrani – ne glede na to, kdo si.”

Nadaljevala je: “Po pravici povedano so neprestani pritiski, posmehovanje in obsodbe že moje celo življenje; ter pričakovanja, da bom popolna in da bom ustrezala standardom drugih ljudi, kako naj bi izgledala, preprosto preveč, da bi lahko prenesla.”

Nato je naštela nekaj krutih in neprimernih komentarjev, ki jih neprestano posluša: “‘Khloé je tadebela sestra.’ ‘Khloé je tagrda sestra.’ ‘Njen oče zagotovo ni njen pravi oče, ker izgleda tako drugače.’ ‘Edini način, da je lahko tako shujšala, je operacija.'”

“Nikoli se povsem ne navadiš, da te neprestano obsojajo in žalijo in govorijo, kako si neprivlačen, a lahko rečem, da če nekaj dovoljkrat slišiš, začneš to verjeti,” je pokazala svojo ranljivost. “Tako so me naučili, da se počutim, da nisem dovolj lepa, kakršna sem.”

 

Khloé je povedala še, da tako, kot se naliči ali nalakira nohte, uporablja tudi določene filtre in popravke fotografij, da se predstavi svetu na način, kot želi, da jo vidijo ter da bo to počela tudi v bodoče in to brez opravičevanja. Zaključila je z izjavo: “Moje telo, moj videz in kako izgledam in kaj želim deliti je moja odločitev. Nihče drug nima pravice odločati ali soditi, kaj je sprejemljivo.”

Objava je bila deležna veliko podpore in odobravanj s strani sledilcev, med drugim tudi sester Kim Kardashian in Kendall Jenner, ki je komentirala “DAAAAA.”

“Ne želim, da mi kdorkoli nekam leze. Tega ne pričakujem. Vse, kar prosim, je to, kaj take objave naredijo duši, samopodobi in samozavesti nekoga,” je Khloé iskreno zapisala.

“Zelo sem hvaležna in cenim vsakogar, ki se zoperstavi blatenju ali objavljanju takih zgodb zaradi klikov. Kdor brani drugega, sploh če ga ne pozna – to me razveseli. Taka oseba sem sama. Rada zagovarjam, kar je prav. Hvala vsem za vaše prijazne komentarje in hvala @mackincasey za prijaznost,” je nadaljevala zvezdnica in se tako zahvalila oboževalki, ki je objavila TikTok video, ki ji je v podporo.

Zvezdnica je nedavno priznala, da se ob toliko sovraštva in negativizma na družbenih omrežjih skuša osredotočati na vzpodbudna sporočila in s ten nima namena prenehati. “Mislim, da imamo v današnjem svetu preveč negativizma direktno pod prsti. Ampak tako, kot obstaja negativno, obstaja tudi pozitivno, a tega ne poudarjamo tako kot negativno,” je povedala.

Se strinjate z njo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj