Vse kaže, da se je zgodilo nemogoče – Kendal Jenner je namreč izpodrinila Gisele Bündchen, ki je bilo kar 15 let najbolje plačana manekenka na svetu. Ja, prav ste prebrali kar 15 let je ni mogla doseči oz. preseči nobena manekenka. Gisele se je sicer pred dvema letoma, 2015, uradno upokojila in mnogi so se spraševali, katera od Viktorijinih angelčic bo zasedla njeno mesto.

Odkar je pred dobrima dvema letoma prišla na ‘sceno’ Kendall Jenner, pa mnogi niso bili več v dvomih. Mladenka ima namreč vse, kar si lahko želi: za njo stoji slavna in premožna družina; podpisane ima manekenske pogodbe s prestižnimi znamkami kot so La Perla, Adidas Original ter Estée Lauder in redno jo najemajo najuspešnejši modni oblikovalci. Letos je tako nastopila v oglasnih kampanjah Fendi in Alexander Wang, najeli pa so jo celo kitajska znamka Ochirly in filipinska Penshoppe.

PREBERITE TUDI: Najbolje plačane manekenke 2015

A tudi to še ni vse – podjetna Kendall – no, saj se je imela od koga učiti – ima skupaj z mlajšo sestro Kylie tudi lastno kolekcijo oblačil; redno pa se pojavlja tudi na naslovnicah revij ter editorialih. Po podatkih Forbesa naj bi Kendall le v zadnjem letu zaslužila 22 milijonov dolarjev. Koliko natanko je na vrhuncu svoje kariere zaslužila Gisele, ostaja skrivnost, a vsekakor več kot danes. Gisele je v lanskem letu še vedno zaslužila preko 30 milijonov, letos pa okoli 17,5 milijona. Večji del zneska ji je prinesla pogodba z modno hišo Carolina Herrera, katere dišavo 212 VIP Rosé predstavlja, ter vrsta pogodb v rodni Braziliji.

Na lestvici pa so se, seveda, znašle tudi preostali mladenki socialnih omrežij, ki skupaj s Kendall tvorijo trojico manekenk oz. slavnih obrazov, ki so to postale zahvaljujoč slavnim staršem in izpostavljanju na družbenih omrežjih (no, pa tudi videz jim ni ravno v škodo). Zanimivost predstavlja dejstvo, da je prvič v zgodovini, da bi se na lestvici pojavili sestri. Prav tako je prvič, da se je na lestvici pojavila manekenka z močnejše – to je Ashley Graham.

PREBERITE TUDI: Gisele plačana skoraj 130 tisoč dolarjev na dan?

Spodaj pa si lahko ogledate lestvico vseh najbolje plačanih manekenk letošnjega leta.

10. Ashley Graham – 5.5 milijona
9. Bella Hadid – $6 milijonov
8. Liu Wen – 6.5 milijona
7. Karlie Kloss – 7 milijonov
6. Rosie Huntington-Whiteley – 9.5 milijona
5. Gigi Hadid – 9.5 milijona
4. Adriana Lima – 10 milijonov
3. Chrissy Teigen – 13.5 milijona
2. Gisele Bündchen – 17.5 milijona
1. Kendall Jenner – 22 milijonov

PREBERITE TUDI: Kendall Jenner novi obraz Estée Lauder: Tako sem srečna!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj