8 ali več urni delavnik in dodatne obveznosti pogosto povzročijo, da ne zmoremo vedno 100% intenzivno delati. Še posebno pa se naša produktivnost zmanjša v točno določenih trenutkih.

PREBERITE TUDI: Teh veščin se je težko priučiti, a ko vam uspe, se vam to zagotovo obrestuje

Tik pred sestanki smo najmanj produktivni. Sestanki nam lahko pokvarijo delovno rutino in nam pravzaprav vzamejo več časa, kot pa dejansko traja. V pričakovanju sestanka smo namreč najmanj produktivni, saj se nam zdi nesmiselno začeti neko delo, če vemo, da bomo kmalu imeli sestanek. In temu je res tako – to je potrdilo tudi 8 raziskav. Raziskovalci so odkrili, da delavci, ki pričakujejo sestanek, tik pred njim delajo manj. Občutek imajo namreč ,da imajo manj časa na voljo kot ga v resnici imajo, zato se ne lotijo intenzivnega dela. Čas se v pričakovanju nečesa namreč zdi krajši. Prav tako se moramo na sestanek pripraviti in si zato tik pred njim vzeti nekaj časa, da se pripravimo.

Ko boste naslednjič pogledovali na uro, kdaj je naslednji sestanek, se bolje organizirajte in izkoristite čas pred sestankom, ki ga imate za intenzivno delo, opomnik pa si nastavite na 15 minut prej, da se vseeno v miru pripravite.

PREBERITE TUDI: 17 nasvetov, kako delovati, da boste v karieri napredovali

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj