Ženske torbice so resnično zakladnice vsega mogočega in najbrž ima vsaka prijateljico (ali pa je sama tista prijateljica), ki lahko celo več tednov neuspešno išče ličila, za katerega se izkaže, da je bilo ves čas varno skrito v levemu kotu torbe (v tistem žepu pa res nikoli ni ničesar!). Dvajset stvari, ki jih mora v svoji torbici imeti vsaka ženska, zveni celo nekoliko premalo …

Higienski pripomočki, robčki, toaletne potrebščine

Ni hujšega, kot da vas sredi sestanka preseneti menstruacija ali da med čakanjem na vrsto pri blagajni ugotovite, da nimate papirnatih robčkov, čeprav se vas loteva prehlad ali trpite za sezonskimi alergijami. Tudi če mislite, da bodo nevšečnosti že počakale do doma, običajno ni tako. Vedno je dobro biti pripravljen, če ne drugega, lahko prijateljici ali sodelavki pošteno polepšate dan, ko bo potrebovala kakšno malenkost. Tudi kakšen obliž za neuhojene čevlje ali nepričakovano nezgodo ni slaba ideja. Ne pozabite niti na pilico za nohte in pinceto, mali reševalki velikih težav.

Mobilni telefon, polnilnik, rokovnik

Dobra organiziranost zmanjšuje stres in nam daje občutek, da so stvari bolj obvladljive tudi v kaotičnem vsakdanjiku. Zato ne pozabite na polnilnik za vaš pametni telefon ali rokovnik, če stvari radi zapisujete na papir.

Za vedno urejene dame

Ženske torbice so včasih pravi mali kozmetični saloni, ki skrivajo številna presenečenja. Nič nenavadnega ni torej, da je ena od znanih blagovnih znamk s tradicijo, Avon, nastala pred 125 leti, ko je njen ustanovitelj, knjigarnar, ugotovil, da so dišave, ki jih je za darilo podaril vsaki prodani knjigi, po priljubljenosti presegle prvotni nakup.

Tako kot torbica lahko tudi kozmetika odraža vaše vrednote. Švedska znamka Oriflame na primer izvaja testiranja na ljudeh – prostovoljcih, vse njihove sestavine pa so pridobljene na etične načine, ki ne obremenjujejo življenjskega okolja. Oriflame je tudi soustanovitelj organizacije World Childhood Foundation, s pomočjo katere pomaga trpinčenim, spolno zlorabljenim ali zapuščenim otrokom.

Torbica s predmeti za dušo

Se spomnite, kako ste v prvem razredu nekaj časa s seboj nosile najljubšo igračko? Torbica vas spremlja večji del dneva in prav je, da imate v njej nekaj samo za svojo dušo; pa naj bo to listek z lepim verzom, talisman za srečo, knjiga ali revija, ki jo trenutno berete, najljubša čokoladica ali fotografija, ki vas spominja na nepozabne trenutke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj