Raziskovalci z Univerze v Rimu La Sapienza v Italiji in z Univerze v Kaliforniji v San Diegu, so naredili zanimivo raziskavo in še bolj zanimive izsledke in rezultate. Tisti, ki so prijazni, vztrajni in imajo dobro delovno etiko, živijo dlje kot drugi.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

Trma je pogosto vzrok konflikta med ljudmi, vendar pa bi lahko dejansko pomagala posameznikom podaljšati svoje življenje. Raziskovalci so preverili skupino starejših ljudi, ki so bili stari med 90 in 101 letom, in preučili njihovo duševno in zdravstveno raven zdravja in presenečeno ugotovili, da imajo podobne osebnostne lastnosti. “Veliko je bilo že narejenih raziskav o starejših ljudeh, vendar so se večinoma osredotočile na genetiko in ne na njihovo duševno zdravje ali osebnost” je povedal vodja raziskave in profesor psihiatrije in nevroznanosti Dilip V. Jeste.

Duševno zdravje teh starostnikov so primerjali z njihovimi mlajšimi družinskimi člani in ugotovili, da so starejši bolj duševno zdravi. 29 udeležencev, živečih v Italiji pa je imeli skupno tudi to, da so vsi živeli v odročnih vasicah v južni Italiji. “Glavne teme, ki so se pojavile v naši raziskavi in se zdijo edinstvene značilnosti, povezane z boljšim duševnim zdravjem tega podeželskega prebivalstva, so bile vztrajnost, pozitivnost, delovna etika in trdna vez z družino, vero in zemljo” je dodal vodja raziskave.

In čeprav ni mogoče zagotoviti dolge življenjske dobe, te ugotovitve kažejo, da lahko vztrajnost, prijaznost in druge osebnostne lastnosti zagotovo pomagajo. Če ste torej vztrajni in prijazni, obstaja velika verjetnost, da boste imeli še veliko rojstnih dni, ki jih boste lahko slavili.

PREBERITE TUDI: Top vadba, ki najbolj upočasnjuje staranje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj