Kustos in zbiratelj umetnin Gert Elfering bo dal naprodaj kombinacijo fotografij, slikarskih del, skulptur, kolažev in celo tapiserij s Kate Moss.

"Zelo sem vesel, da bom ponovno sodeloval s Christie's, tokrat da proslavimo živo ikono Kate Moss. Je muza in inspiracija te kolekcije, a bistvo je v njenem trenutnem sodelovanju s svetovno priznanimi umetniki, ki so ta umetniška dela ustvarili. Ko sem videl, kako se je kolekcija zaokrožala, sem bil navdušen nad raznolikostjo in izjemno močno del in sem že opazil pozitivne reakcije ostalih, ki so jih prvič videli. Kate je ultimativna moderna muza in njeno podobo bomo videvali tako v velikih muzejih kot tudi v privatnih zbirkah v letih, ki prihajajo. Spremenila je dojemanje žensk po celem svetu in jih opogumila k izražanju večje svobode in individualnosti. Od Kate se lahko toliko naučimo; od tega, kako vedno ostati zvest samemu sebi, razviti svoj slog in poudariti svojo individualnost," Gert Elfering ni bil skromen s pohvalami o Kate Moss.

Prodaja umetnin s Kate Moss se bo začela 25 septembra letos, publika pa bo lahko videla kolekcijo od 21. do 24. septembra. Umetniška dela, ki bodo naprodaj, so ustvarili umetniki Chris Levine, Peter Blake in Allen Jones, Nick Knight, Juergen Teller in Mario Testino.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj