… mesto je zasedla črno-bela fotografija, ki jo je davnega leta 1993 posnel njen takratni partner Mario Sorrenti. Slike, ki jih je izbrala Kate, bodo kratek čas na ogled na razstavi v Miamiju, ki se bo začela 2. decembra.

kate_moss_mario_sorrenti

Kate Moss kot jo je leta 1993 v fotografski objektiv ujel Mario Sorrenti

Ko so jo povprašali o njeni najljubši fotografiji, je povedala: “Najverjetneje je to slika Maria Sorrentija, prva črno-bela fotografija v seriji. Čeprav v tistem času nisem bila tako naivna, vsekakor tako izgledam. Z Mariom sva bila takrat v zvezi in bilo je zelo intenzivno obdobje mojega življenja – bilo je obdobje mojega odraščanja. Mislim, da sem bila stara 18 let. Zapustila sem London in se preselila v New York in nato se je začelo dogajati.” Na vprašanje, zakaj meni, da lahko tako dolgo dela v modni industriji, kjer se kariera mnogih manekenk zaključi že kmalu po 25. letu starosti, pa je odgovorila: “Mislim, da zato, ker sem prilagodljiva. Ne vem, nekako sem to, kar od mene želijo, pričakujejo. Pridem na delo in preprosto lahko počnejo z mano kar želijo, res! Ne gre za to, da imam določen slog ali videz, ki ga uporabljam, ampak delam zelo različne stvari.”

Med ostalimi fotografijami, ki jih je izbrala Kate, so še fotografija Inez Van Lamsweerde in  Vinoodha Matadina, posneta leta 2007 v Mehiki ter fotografija Davida Simsa, posneta v Londonu leta 2006.

kate_moss_david_sims_2006

(Foto: David Sims)

kate_moss_inez_van_lamsweerde_vinoodh_matadin

(Foto: Inez Van Lamsweerde in Vinoodh Matadin)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj