Palača je v torkovi izjavi zapisala: “Njena kraljeva visokost valižanska princesa je bila včeraj sprejeta na londonsko kliniko zaradi načrtovane operacije trebuha. Operacija je bila uspešna in pričakuje se, da bo v bolnišnici ostala od deset do štirinajst dni, nato pa se bo vrnila domov in nadaljevala okrevanje. Glede na trenutne zdravniške napotke se bo verjetno vrnila k javnim dolžnostim šele po veliki noči.”

“Valižanska princesa se zaveda zanimanja, ki ga bo sprožila ta izjava. Upa, da bo javnost razumela njeno željo, da bi za svoje otroke ohranila čim bolj normalno življenje, in njeno željo, da bi njeni osebni zdravstveni podatki ostali zasebni. Kensingtonska palača bo zato o napredku njene kraljeve visokosti poročala le, ko bo na voljo veliko novih informacij. Vojvodinja valižanska se želi opravičiti vsem, ki jih to zadeva, ker mora preložiti svoje prihajajoče obveznosti. Veseli se, da jih bo čim prej ponovno izvedla čim več.”

Kateino stanje menda ni rakavo in je princ William je že prestavil svoj dnevnik, da bi podprl svojo ženo in njune otroke, princa Georgea, princeso Charlotte in princa Louisa. Pričakuje se, da bo princesa z družino okrevala na svojem domu v Windsorju, zato je malo verjetno, da bodo Walesovi v prihodnjih mesecih potovali v tujino.

Po prejšnjih poročilih naj bi William in Kate spomladi uradno obiskala Italijo.

Kate sicer slovi po trdnem zdravju, vendar je bila med nosečnostjo že sprejeta v bolnišnico, saj je trpela za hiperemezo gravidarum – hudo jutranjo slabostjo.

Eden od virov je dejal: “To je bil šok v času, ko je večina od nas pričakovala, da se bo princesa vrnila v akcijo z natrpanim urnikom obveznosti. To pomeni, da ne ona ne William v naslednjih nekaj tednih ne bosta v javni službi in da se Kate verjetno ne bo vrnila na delo pred veliko nočjo. Prav tako želi biti William ob njej in z njunimi otroki, dokler se ne ustali doma, zato je veliko dogodkov v dnevniku prestavljenih. Seveda ji vsi želijo vse dobro in upajo na njeno hitro okrevanje.”

PREBERITE TUDI: To naj bi bil razlog, da naj bi princ William prevaral Kate Middleton

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj