Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je na podlagi prijave potrošnika izvedel izredni inšpekcijski pregled pri Müller drogeriji. Ugotovljeno je bilo, da so imeli v prometu neustrezno označen izdelek, ki vsebuje gluten, na slovenskem prevodu deklaracije pa je bilo označeno, da ne vsebuje glutena. Gre za Alete mlečno zrnato kašo za otroke po četrtem mesecu, ki jo prodajajo v steklenem kozarčku. ”Izdelek predstavlja tveganje za dojenčke, ki imajo alergijo na gluten. Trgovec je živilo že umaknil iz prometa,” so zapisali na spletni strani zdravstvenega inšpektorata Slovenije.

Alete_gute_nacht_brei

Iz Müller Drogerije so opozorili na pomanjkljivo označeno otroško kašico Alete gute-nacht-brei proizvajalca Nestle, ki je bila naprodaj v njihovi poslovalnici.

Opozorili so, naj izdelka, pakiranega v 190-gramski embalaži s črtno kodo 4005500080374, kupci ne uporabljajo, če je otrok alergičen na gluten. Uživanje omenjene kašice bi namreč pri njih lahko sprožilo nevarno alergično reakcijo. V Müller Drogeriji obenem zagotavljajo, da lahko kupci izdelek prinesejo nazaj v poslovalnice, kjer jim bodo vrnili kupnino.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj